L’alcalde de Vic visita La Riera, casa de pagès que ha introduït una producció de pollastres ecològics
És la única explotació de la comarca d’Osona que en cria
Avui al matí l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, acompanyat del regidor de Món Rural, Jaume Puig i el regidor de Serveis i Recursos Humans, Toni Serrat, han fet una visita a la casa de pagès La Riera de la Guixa, del municipi de Vic, que des del passat mes de març ha introduït una producció de pollastres ecològics. De moment, és la única explotació de la comarca que tracta amb aquest tipus d’aviram. Després de la visita l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, ha explicat que des de l’Ajuntament de Vic sempre s’ha manifestat la seva sensibilitat envers a l’entorn rural i per aquest motiu el sector ramader i agrari ha de buscar “l’excel•lència” en els seus productes per tal de poder sobreviure dins aquest àmbit. La Riera té adequada una superfície de 1.030 m2 dividida en 3 coberts tancats, on hi té els pollastres amb diferents processos d’engreix: els de dies; els d’un mes i els de 3 mesos, a punt per traslladar a l’escorxador. El pollastre ecològic té un procés d’engreix de 3 mesos i acaba pesant entre 2 kg i 2’5 kg. Aquest aviram és de la raça Saso T44. La Riera farà una jornada de portes obertes el 16 i 17 d’octubre a partir de les 17.00 h, perquè les persones interessades puguin conèixer de prop aquesta explotació pionera a Osona.