L’AMI i l’ANC acorden impulsar conjuntament la campanya ‘Signa un Vot per la independència’ a Osona i el Ripollès
Una cinquantena d’alcaldes i regidors han assistit a l'acte celebrat a Sant Quirze de Besora Ambdues entitats fan un pas endavant amb la nova recollida intensiva d’instàncies els propers 22 i 23 de març on hi haurà 1.000 punts situats arreu del país
Sant Quirze de Besora, 11 de març del 2014. L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han acordat unir forces per tal que la campanya ‘Signa un Vot per la Independència’ faci un salt qualitatiu que permeti arribar amb més força a tota aquella gent que vol exercir el Dret Fonamental de Petició.
Així ho han anunciat avui, en un acte al qual hi ha assistit 47 representants municipals entre alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores, l’alcaldessa de Sant Quirze de Besora, Rosa Vestit, l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell i l’alcalde de Sant Pere de Torelló Jordi Fàbrega (en representació de l’AMI), i el president de la Junta Peticional Regional d’Osona i el Ripollès de la campanya “Signa un Vot” (en representació de l’ANC), Santi Pons.
Un acord entre l’ANC i l’AMI es visualitzarà especialment amb la nova recollida intensiva d’instàncies del proper 22 i 23 de març, i en què les dues entitats preveuen posar a disposició dels ciutadans de la majoria de les poblacions de les dues comarques.
L’acord suposarà que la campanya, -basada en la recollida d’instàncies per demanar al Parlament la convocatòria d’una consulta sobre la independència i, en cas que aquesta no sigui possible, que declari la independència de Catalunya- compti amb el suport logístic dels municipis de l’AMI, permetent arribar a més punts dels territori i amb més força. A més, es promourà l’aprovació de mocions de suport a la iniciativa als plens dels ajuntaments i es cercaran punts de recollida fixes. L’acord institucionalitza també la iniciativa i referma el municipalisme com a actor destacat de l’actual procés polític que viu el país.
Durant l'acte, Rosa Vestit ha indicat que "ja s'ha fet molta feina, però no n'hi ha prou, perquè hem de demostrar que ens ho creiem i que anem plegats". Per la seva banda, Jordi Fàbrega ha recordat que "el fet que siguem tants avui denota que, malgrat la diversitat política, hi ha l'estratègia d'arribar a la independència a través dels municipis, i que si l'estat espanyol vol impedir la consulta, és bo que hi hagi un pla B". I per Jordi Munell, "hem de col·laborar junts, ajuntaments i societat civil, en campanyes com aquesta, i que els ciutadans vegin que aquesta iniciativa compta amb el suport del seu consistori". Finalment, el representant de l'ANC, Santi
Pons, ha explicat que el passat 11 i 12 de gener es van recollir 14.000 signatures en ambdues comarques i que esperen tenir punts de recollida en 73 municipis.
Respecte la propera recollida intensiva, l’acord entre l’ANC i l’AMI permetrà, a més de superar els 1.000 punts de recollida, arribar al 98’5% de la població del país. En concret, a 818 dels 969 municipis catalans hi ha la presència d’alguna de les dues entitats. En aquest sentit, gràcies a l’acord, les dues entitats preveuen arribar a 300 municipis més respecte la passada recollida intensiva, amb la previsió que se superin els 3.500 apoderats.