L’Atlàntida aposta per la producció i la creació artística local i nacional i incrementa la seva activitat amb la consolidació del projecte L’Atlàntida Educa

Aquest dimecres s’ha presentat la programació del segon semestre de L’Atlàntida (gener- juliol 2018)

Montse Catllà, Susagna Roura i Ramon Ferrer.
Montse Catllà, Susagna Roura i Ramon Ferrer

Aquest dimecres s’ha presentat la programació del segon semestre de l’Atlàntida en una roda de premsa amb la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura, la directora general de la Fundació L’Atlàntida, Montse Catllà i el programador de L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona, Ramon Ferrer. Amb la presentació de la nova temporada de música i arts escèniques, L’Atlàntida manifesta una clara aposta per la producció i la creació artística local i nacional amb l’estrena de tres projectes teatrals, la creació d’un nou cicle de teatre de proximitat, “Teatre de prop”, i la producció escènica participativa de l’obra El club dels poetes morts, dirigida per Xevi Font i protagonitzada per joves de Vic i de la comarca dins el projecte “Fem Teatre”.

 

L’obra encarregada d’inaugurar el segon semestre serà Llibres per cremar, sota la direcció de la vigatana Blanca Bardagil, que comptarà amb la interpretació de Ramon Vila, Roger Batalla i Paula Sunyer. Després de l’estrena a Vic el 26 i 27 de gener, el muntatge farà temporada al teatreEl Maldà de Barcelona. El divendres 9 de febrer s’estrenarà A.K.A, dirigida per la vigatana Montse Rodríguez, que després farà temporada a la Sala Flyhard de Barcelona. I, finalment, el 2 de març s’estrenarà Tornar, un espectacle basat en llibres de poemes i dibuixos de Noemí Morral, fruit d’una coproducció de L’Atlàntida i els Teatres d’Osona (Calldetenes i Cirvianum de Torelló)

 

Una altra de les novetats serà l’inici del cicle Teatre de prop, amb set propostes teatrals de petit format properes a l’entorn comarcal, que complementarà el cicle Música de prop, de producció pròpia consolidat durant els darrers anys.

 

Quant a la resta de la programació, a més de a més de les propostes anteriorment citades destaca la presència d’artistes o entitats osonenques com The Sey Sisters, Mima Riera, Ernest Villegas, Joana Serrat i Alba Carmona,entre d’altres. Pel que fa a la programació teatral de gran format, gaudirem de grans èxits barcelonins com La calavera de Connemara, Paraules encadenades, de Jordi Galceran; Bodas de sangre i noves produccions com Cyrano, amb Lluís Homar; Frankenstein, Moby Dick, amb Josep Maria Pou o El fantasma de Canterville, protagonitzat per Joan Pera.

 

Pel que fa a la música moderna destacar el concert que oferirà Mishima el 3 de març a la Sala 2, que s’habilitarà servei de bar dins de la sala i el públic assistent estarà a peu dret. Amb aquesta nova disposició de la sala i amb el segell Espai Concert, L’Atlàntida pretén atraure a un nou tipus de públic jove. Una altra novetat és el concert que Djangologie oferirà l’1 de juny al Pati de grades de L’Atlàntida, en aquesta ocasió també s’habilitarà el servei de bar.

 

D’altra banda, seguirem comptant amb una àmplia oferta d’activitats de L’Atlàntida Educa, complementàries a la programació i d’accés gratuït: conferències a l’entorn de textos teatrals, xerrades abans dels concerts, diàlegs amb els equips artístics després de les funcions, trobades amb els actors projectes escènics participatius, etc. Al llarg de la temporada 2017-2018 s’ha previst realitzar més de 80 activitats/projectes vinculats a L’Atlàntida Educa.

 

Durant aquest segon semestre, la imatge de L’Atlàntida serà encapçalada per un collage titulat PRRRS, creat expressament per aquesta ocasió per H (Ripoll, 1991). L’obra representa una abstracció del que l’espectador s’emporta després d’assistir a un acte escènic i a partir del 26 de gener la podrem veure exposada en el foyer de L’Atlàntida. H és la segona artista participant del projecte Artistes enescena que L’Atlàntida porta a terme amb la col·laboració de l’H. Associació per a les Arts Contemporànies.

 

Amb l’objectiu de facilitar l’accés a un major nombre de persones se seguiran proposant diferents tipus d’abonaments: tastet de teatre, tastet de veu clàssica, abonament lliure, abonament jove i tarifa plana Música de prop.  A més a més, tots els espectacles disposen d’un màxim de 10 entrades amb un preu especial de 10 € cada entrada. Aquestes entrades s’ubiquen a l’última fila i es poden adquirir a partir del 20 de desembre i fins a 48 hores abans de cada espectacle.

 

Des d’avui, 13 de desembre els Padrins de L’Atlàntida poden adquirir les seves entrades i abonaments. A partir del 15 de desembre ho podran fer els Amics de L’Atlàntida i, a partir del 20 de desembre,  la resta del públic. A partir del 18 de desembre L’Atlàntida itinerant s’instal·larà en el Passeig de Vic.