L’Atlàntida de Vic, la Fundació Jacint Verdaguer i VICCC presenten el musical “Verdaguer. Ombres i maduixes”
Vic acomiada VICCC amb l’estrena del musical
Aquesta tarda ha tingut lloc al teatre L’Atlàntida de Vic la presentació del musical Verdaguer. Ombres i maduixes, una coproducció del mateix teatre en col·laboració amb la Fundació Jacint Verdaguer i l’Ajuntament de Vic. A la presentació hi han assistit els actors, promotors i músics i s’ha posat de manifest l’entusiasme de tots ells per portar a l’escenari un espectacle musical inèdit amb textos d’un clàssic com Verdaguer.
A l’obertura de l’acte, la directora de la Fundació Jacint Verdaguer, Carme Torrents, ha remarcat que amb aquest espectacle s’assoleix l’objectiu de la Fundació de posar a l’abast del gran públic l’obra del poeta. Amb relectures com aquesta s’aconsegueix “que la gent s’emocioni i senti Verdaguer com un autor contemporani”.
Per la seva banda, Ramon Ferrer, cap de programació de L’Atlàntida, ha afirmat: “Crec que el musical superarà les expectatives per la passió que hi ha posat tothom, des de la seriositat del treball d’Obeses” que en farà la interpretació musical “fins a la tria dels actors”, amb Arnau Tordera i Ferran Frauca com a principals.
Els directors Pep Paré i Antoni Font han destacat el caràcter d’universalitat de l’obra i del poeta. En paraules de Paré, “esperem que aquestes emocions (les que proporciona l’obra) no tinguin temps”, com no tenen temps “ni Verdaguer, ni Shakespeare, ni Txèkhov”. Per la seva banda, Antoni Font ha destacat la tria del gènere musical: ‘no hem rebaixat Verdaguer sinó que li hem donat un altre punt d’entrada, “fent que aquesta sigui una obra del passat, del present i del futur, un bon llibret, amb bons textos de Verdaguer, amb una música extraordinària”.
El director musical, compositor i intèrpret Arnau Tordera ha definit la seva aportació com “un coixí sonor des de l’inici fins al final de l’espectacle, donant un teixit musical coherent que es mou des del pop fins al rock simfònic”.
L’espectacle es podrà veure en dues úniques funcions el 16 i 17 de desembre i clou els actes de VICCC. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura, qui ha obert i clos l’acte ha apuntat que aquesta expectació que s’ha generat depassa Vic i Osona, “crec que és la millor manera de clausurar els actes de Vic Capital de Cultura Catalana 2016 fent a més a més, que aquest sigui un espectacle sobre Verdaguer”.
L’espectacle compta amb la col·laboració de la Fundació Girbau, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona