L’Atlàntida presenta la nova programació de música i arts escèniques i la segona edició d'#Ambveudedona

Una programació que integra i promou valors com la igualtat i la perspectiva de gènere, la solidaritat, l'accessibilitat funcional i la sostenibilitat

Cartell informatiu.
Cartell informatiu

 

El dimecres 15 de desembre, L'Atlàntida va presentar en roda de premsa la nova programació de música i arts escèniques de la dotzena temporada i la segona edició d'#Ambveudedona, un itinerari de programació amb perspectiva de gènere que vol consolidar-se com un segell d'identitat de L'Atlàntida, que posa en valor la professionalitat artística i creativa de les dones i contribueix a la consciència de gènere des de la sensibilització social per arribar a públics diversos.  

 

Bet Piella, que s'incorpora com a regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vic, ha estat l'encarregada d'introduir alguns dels objectius d'aquesta nova programació i ha destacat la funció de teatre públic de L'Atlàntida, un espai que, a part d'entretenir, ha de generar debatconsciència social i que ha d'afavorir la creació de nous públics. Una programació multidisciplinària, amb propostes de creació compromesa i de referència a l'entorn local, nacional i internacional fruit de la complicitat amb els agents culturals, socials i educatius de la ciutat, de la comarca i del país. Una programació que integra i promou valors com la igualtat i la perspectiva de gènere, la solidaritat i accessibilitat funcional, la sostenibilitat, que té en compte la conciliació laboral i familiar i que mostra un fort compromís amb la llengua vehicular, el català, una eina de cohesió social i de convivència.  

 

Montse Catllà, directora general de L'Atlàntida, ha anunciat les principals novetats de la temporada, que consta de 42 espectacles i diverses activitats complementàries que se'n desprenen. #Ambveudedona, que es desplegarà al llarg de tres mesos. Ha remarcat la voluntat de descobrir i reforçar altres miradescrear referents feministes i ser part activa en la composició d'un sistema sociocultural més equitatiu. Deu propostes de música i arts escèniques que desembarcaran a L'Atlàntida, al Casino de Vic i a la Sala 4- L'Atlàntida digital i que generaran diàlegs postfunció, un Escenari secret i l'habilitació d'un espai web amb recursos i continguts de temàtica feminista.  

Una altra novetat d'aquest semestre és que s'incrementen els espectacles de format alternatiu i de contingut de denúncia sota el segell #Escenacrítica amb títols com Explore el Jardín de los cárpados, una proposta desvergonyida i gens complaent amb el sistema establert, o el conte familiar sobre un infant refugiat, Soc una nouEn aquesta línia de compromís social, Montse Catllà també ha destacat la col·laboració establerta amb l'Associació Canvis en cadena amb l'objectiu de definir tres noves línies de bicibus per a desplaçar-se fins a L'Atlàntida que s'inauguraran amb la pedalada familiar prèvia a l'espectacle d'El Pot Petit. També s'oferiran diverses funcions accessibles amb servei d'audiodescripció per a persones cegues i sobretitulació per a persones amb sordesa.   

I com a últim gran eix, la directora general de L'Atlàntida ha destacat la reestrena de l'Oda a Verdaguer, que compta amb la implicació directa de l'EMVIC i que s'oferirà com a acte central del 12è aniversari de L'Atlàntida, que coincideix amb una doble commemoració: el 20è aniversari de l'estrena de l'obra i el 120è aniversari de la mort del poeta. 

 

Ramon Ferrer, cap de programació ha presentat en detall alguns dels espectacles que es podran veure fins al mes de maig. Del cicle #Ambveudedona, n'ha destacat el concert de Rigoberta Bandini,  FAM de les Impuxibles, Nuades de Corcia, Les irresponsables, la desconstrucció del mite de l'amor romàntic amb les XL, l'espectacle per a tots els públics Conservando memoria360 grans, d'Ada Vilaró i Ismene 

Pep Paré, com a membre de la comissió assessora de programació de L'Atlàntida, ha destacat  l’obra de teatre Final de partida, dirigida per Sergi Belbel i amb text de Samuel Beckett, com un exemple de teatre contemporani de repertori. Una obra que, en el context actual, possibilita una nova lectura interpretativa sobre les dificultats de comunicar-nos en la societat hipercomunicada del segle XXI. Ramon Ferrer, ha destacat també l'inici de la gira d'Europa Bull de Jordi Oriol, obra que es va estrenar al Teatre Nacional de Catalunya i que ara es podrà veure en gira per a diferents teatres E3 de Catalunya; Nuades de CorciaTeatre; Mare de Sucre o Per fi sol. 

Pel que fa a la dansa, destaca l’espectacle solidari ADFO brilla a Broadway, coorganitzat amb l'Associació de Diversitat Funcional d'Osona i que pretén normalitzar les arts escèniques en les activitats quotidianes d'aquests col·lectius.  

 

Com a espectacles familiars, destaca la instal·lació Nius i el concert per a nadons de l'Orquestra de Cambra de Vic i, pel que fa a la música moderna, podrem gaudir de diverses estrenes i presentacions de discs: Coloma Bertran, Gemma Humet, Obeses, etc. 

 

I com a tancament de l'acte, Bet Piella i Montse Catllà han agraït la implicació i el compromís dels Mecenes de L'Atlàntida i s'ha visualitzat la nadala de L'Atlàntida, protagonitzada per Anna Urpina, artista resident de la pasada edició de Clàssica Jove, i en la qual han  col·laborat alumnes i professors de la Farinera. 

 

La roda de premsa també ha comptat amb la presència a la fila zero de Toni Ferron, artista en escena convidat i autor de la imatge de la dotzena temporada; Ariadnna Pamplona, representant de l'Associació de Diversitat Funcional d'Osona;  Jordina Boix, directora de la Fundació Jacint Verdaguer; Dolça Albert, directora de l'Escola de música i Conservatori de Vic i d’Eduard Folch, representant de l'Associació Canvis en cadena. 

 

Podeu consultar tota la programació si feu clic aquí