Emma Vilarasau i Dafnis Balduz a l'obra L'oreneta

L’Atlàntida presenta la tretzena temporada de música i arts escèniques (setembre 2022 - gener 2023)

Currents de Mayumana, Pau Vallvé, L'Oreneta, Una noche sin luna amb Juan Diego Botto, Forever Young del Tricicle, Malditas Plumas de Sol Picó, Síndrome de gel sota la direcció de Xicu Masó, Migrare de Maduixa Teatre, El avaro de Molière i Bona gent del Quim Masferrer, entre d'altres, protagonitzen la nova temporada. Amb l'estrena de La balada d'en Solé Sugranyes, una òpera de butxaca de polifonies tradicionals sobre la mort d'un militant anarquista, amb música i text de Jaume Aiats, s'inaugura un nou itinerari de programació vinculat a la memòria històrica.

 

Avui dimecres 13 de juliol, L'Atlàntida ha presentat en roda de premsa la tretzena temporada de programació de música i arts escèniques (setembre 2022 - gener 2023). Una programació diversa, plural i compromesa amb els reptes socials més actuals i amb una clara vocació de servei públic. Bet Piella, regidora de Cultura de L'Atlàntida, ha recordat que malgrat els canvis que darrerament s'observen respecte els hàbits de consum del públic, gràcies a la combinació estratègica d'espectacles de risc amb propostes més comercials adreçades a nous públics, durant el 2021, L'Atlàntida ha aconseguit una mitjana d'ocupació superior al 70 % del seu aforament i un grau de penetració en la vida quotidiana de la ciutadania molt més important respecte altres ciutats com Barcelona.

 

Bet Piella també ha comentat el lema d'aquest primer semestre: La bellesa com a font de salvació, un lema que vincula el fet artístic amb la vida i que vol anar més enllà de l'efecte estètic que ens aporta la cultura. El lema és una cita d'Elena Korybut-Daszkiewicz, una presa als gulags russos per traïció a la pàtria durant els anys quaranta, que va sobreviure gràcies a la bellesa de la cultura i que l'Alícia Casadesús, artista en escena d'aquest primer semestre, ha pres com a font d'inspiració per a la creació de l'obra plàstica que presideix la programació d'aquest semestre i que a partir del mes de setembre es podrà contemplar a l'exposició del vestíbul de L'Atlàntida.

 

Montse Catllà, directora general de L'Altlàntida, ha destacat la presència de propostes de referència nacional, internacional i local i l'ampli ventall d'activitats complementàries que s'oferiran a l'entorn de la programació. Una temporada que pretén reforçar la presència d'espectacles per a tots els públics i on la mirada crítica esdevé un element comú de tota la programació, més enllà de les propostes que trobem a l'itinerari #Escenacritica. Una temporada que, a més a més, incorpora dues noves línies temàtiques: una sobre el fenomen de les migracions, amb projectes com Migrare, dansa sobre xanques de la companyia valenciana Maduixa Teatre, o Síndrome de gel, dirigida per Xicu Masó i produïda pel Teatre Lliure de Barcelona; i una altra línia temàtica sobre la memòria històrica, amb projectes de dansa i moviment com Rojos dirigit per Miquel Barcelona, Una noche sin luna interpretat per Juan Diego Botto a partir de textos de Lorca , i l'estrena de La Balada d'en Solé Sugranyes de Jaume Aiats, una òpera de butxaca a partir de polifonies tradicionals que parla sobre la mort d'un militant anarquista i que s'ha portat a terme en coproducció amb l'Obrador de la Fira Mediterrània de Manresa. 

 

Els grans èxits teatrals, grans clàssics, l'humor i la nostàlgia també hi seran presents amb propostes com Not talentL'Oreneta, SauForever Young del Tricicle, El avaro de Molière d'Atalaya Teatro, entre d'altres. També s'estrenaran més de mitja dotzena de propostes artístiques, dues de les quals de producció pròpia, i al llarg de la temporada hi participaran més de tres-cents artistes: un 48% de dones i un 52% d'homes. 

 

Marta Crespi, adjunta a l'àrea de programació, ha presentat una àmplia selecció d'espectacles i ha posat de manifest la generació de complicitats que s'han establert amb els agents artístics de l'entorn local per portar a terme l'estrena de Fem l'última copa de Harold Pinter, una proposta que comptarà amb el suport de Teatres d'Osona i que es podrà veure a Vic, Calldetenes i Torelló. També ha posat de manifest el paper central de la dansa a l'hora de construir un discurs artístic de compromès amb els reptes socials més actuals i ha destacat alguna proposta adreçada al públic familiar i a tots els públics, com el musical Tot esperant en Will

 

Entre la programació d'aquest semestre trobarem tant obres de referència en l'àmbit nacional, internacional i local, sis estrenes, dues produccions pròpies i diferents projectes en els quals s'ha donat suport a la producció. 

 

I com a tancament de l'acte, Bet Piella han agraït la implicació i el compromís dels Mecenes de L'Atlàntida i ha comentat que en aquests moments s'està treballant amb la redefinició del nou contracte-programa del servei de L'Atlàntida.

 

La roda de premsa també ha comptat amb la presència a la fila zero d'Alícia Casadesús, artista en escena (setembre 22 - gener 23); Arnau Musach, representant del projecte Aurora; Leonardo Vicente de la companyia La Metralla i Marià Dinarès i Ton Granero, de l'Associació d'Arts Contemporànies de Vic.

 

Podeu consultar tota la programació si feu clic aquí