L’Illa Càrnia de El Bruguer ja té la llicència ambiental
El projecte preveu construir unes instal•lacions que permetran matar 24.000 porcs al dia
L’any 2010 l’empresa Escorxador Frigorífic d’Osona va iniciar el tràmit d’autorització ambiental per a la implantació d’un nou escorxador, amb capacitat de producció superior a 50 Tn/dia. Es tracta d’unes instal·lacions que situaran Vic com a un centre potent i punter d’aquest sector. A partir d’ara ja hi ha llum verda per tal començar a construir l’edifici.
La nova Illa Càrnia s’emplaçarà en un edifici a construir situat als números 3 i 5 del carrer Sant Joan de Fàbregues, i números 4 i 6 del carrer de L’Ermita de Santa Magdalena, xamfrà amb l’avinguda del Bruguer, parcel·les 62, 63, 66 i 67 del Sector Industrial del Bruguer.
L’autorització d’aquest tipus d’activitats es competència directa de la Generalitat de Catalunya, i per tant l’expedient ha seguit la seva tramitació reglada que inclou exposició pública i diferents informes tècnics administratius. Ahir, dia 27 de setembre el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, va signar l’autorització per a aquesta activitat.
A partir d’aquest moment la propietat pot procedir al tràmit da la llicència d’edificació. Aquesta tramitació es de competència municipal.
Degut a la magnitud del projecte es realitzarà la implantació de l’activitat en dues fases:
- La primera fase englobarà la construcció de l’edifici i la instal•lació d’una única línia de treball, que tindrà una capacitat de producció de 600 porcs/hora. Aquesta fase es preveu posar en funcionament durant el primer trimestre de 2012.
- La segona fase correspondrà a la instal•lació d’una segona línia de treball de les mateixes característiques que la primera, amb una capacitat de producció de 600 porcs/hora (12.000 porcs /dia), dins el mateix edifici. Aquesta segona fase es preveu posar en funcionament durant el primer trimestre de 2015.
La capacitat de producció d'aquestes instal·lacions un cop executades les dues fases serà de 1.920 Tn de canals netes diàries, el que equival a uns 24.000 porcs al dia.