L’ImpeVic i el DAAM promouen una Emprenedoria en vaquí de llet
L’Emprenedoria, que es portarà a terme a les aules de formació de l’ImpeVic, està organitzat pel DAAM amb el recolzament del mateix Institut Municipal.
Una vuitantena de ramaders vinguts de diferents punts de la Catalunya han assistit aquest matí a la sessió informativa sobre el Postgrau d’“Emprenedoria en vaquí de llet” organitzat pel DAAM amb el recolzament del mateix Institut Municipal (ImpeVic).El programa d’aquesta emprenedoria consta de 280 hores lectives i tècniques que s’acabaran estenent al llarg d’ aproximadament 16 mesos. En aquestes hores hi ha sessions d’aula, visites tècniques, grups de treball, etc... Les sessions formatives iniciaran el proper mes de març i es portaran a terme a les aules de formació de l’ImpeVic. La regidora de Promoció Econòmica i vicepresidenta de l’ImpeVic, Mercè Vidal, ha donat la benvinguda als assistents. Des de l’Ajuntament de Vic “recolzem la formació ja que és la nostra feina facilitar l’emprenedoria i el coneixement a qualsevol sector econòmic i, en aquest cas, estem davant d’un dels sectors més importants de la nostra comarca i de la Catalunya Central, ja que Osona és on s’hi concentren més explotacions de vaques de llet” ha remarcat.L’acte també ha comptat amb la presència del gerent de la Cooperativa Plana de Vic, Josep Erra; el cap del Servei de formació agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Joan Salvador Minguet; el coordinador del grup d’emprenedories, Carles Pedrós i del subdirector d’Innovació Rural del DAAM, Jaume Sió.El subdirector d’Innovació Rural del DAAM ha tancat la sessió assegurant aquest projecte “és una proposta de treball en comú molt important en temps de crisi” i ha afegit que “el futur del sector és responsabilitats de tots” i “la família d’emprenedors del sector vaquí ha de tirar endavant conjuntament”.Tot seguit, el torn de paraula ha estat pels assistents que han pogut expressar les seves motivacions i objectius personals.