L’inèdit trio Jaume Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver ha inaugurat la 25a edició del Mercat de Música Viva de Vic

Ramon Muntaner, antic director artístic del Mercat, ha estat l’ideòleg d’aquesta sorprenent proposta

Fotografia del concert inaugural del Mercat de Música Viva de Vic.
Fotografia del concert inaugural del Mercat de Música Viva de Vic

El trio musical format per Jaume Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver ha donat el tret de sortida a la 25a edició del Mercat de Música de Vic. Els tres artistes, de tres generacions diferents i amb una forta vinculació al Mercat, han estat els protagonistes del concert inaugural al Teatre Atlàntida, amb el projecte Cançó galàctica, intercomarcal i d'ultramar.

Els tres músics han declarat haver-se sentit molt còmodes en el procés de creació i assajos per al concert i deixen la porta oberta per a futures repeticions. El repertori del concert estarà format per aproximadament 15 cançons composades per ells.

 

De Jaume Sisa han interpretat Coristes i Numismàtics, La Primera comunió, el Fill del mestre, Aquesta nit follarem com folls i Boletaires. De Quimi Portet s’han escoltat les cançons Paisatge amb anxova, Homes i dones del cap dret, Sunny Day i La Rambla. I de Joan Miquel Oliver, Surfistes en càmera lenta, Hansel i Gretel, Petit Homenet de Muntanya, Sa Núvia morta i Final Feliç.

 

Aquest projecte ha estat una aposta de Ramon Muntaner, antic director artístic del Mercat, que ha volgut reunir tres generacions de músics. Segons Sisa, als tres artistes els uneix “una afinitat estètica, poètica i una actitud que han provocat la creació d’una atmosfera molt natural per a ells que els ha permès revisitar el seu repertori amb una actitud oberta i creativa”. Per Portet, l’experiència ha estat “com començar un nou grup, tot i que amb tres compositors en la mateixa formació”. Segons Oliver, la clau de la bona convivència i afinitat artística és que els uneix en les seves trajectòries “la voluntat de crear amb les seves composicions un espai paral·lel on se senten comfortables, a refugi d’una quotidianitat avorrida”.

 

Jornada de celebració dels 25 anys

 

Amb motiu del 25è MMVV, la programació de dijous servirà per retre homenatge als directors artístics que han passat pel Mercat de Música Viva de Vic. L’actual equip de direcció artística, encapçalat per Marc Lloret, ha convidat als sis anteriors directors a programar una sèrie de concerts que serviran d’homenatge a l’impuls que cadascun d’ells ha donat al MMMV al llarg d’aquests 25 anys. El resultat són sis propostes musicals de gran qualitat i molt variades estilísticament.

 

Ramon Muntaner (director artístic els anys 1993-1995) ha estat l’impulsor de l’esmentat concert inaugural que oferiran Sisa, Portet i Oliver. El següent concert anirà a càrrec de la jove formació Mercy Mercy Soul, un grup nou i, de moment, poc conegut, que proposa Víctor Jou (1989-1992) i que combina la qualitat musical amb una imatge i un espectacle molt ben treballats. La proposta de Jordi Turtós (2002-2003) és el grup barceloní Cabo San Roque, un grup pel qual l’exdirector sempre ha tingut admiració pel seu caràcter experimental i la seva recerca constant de noves sonoritats i llenguatges musicals. Manel Montañés (2004-2007) ha decidit apostar per un projecte musical carregat de talent, Tui Higgins & Xavier Monge jazz project. El reconegut pianista Xavier Monge s’uneix a la cantant Tui Higgins a la recerca d’un paisatge sonor particular i ple de força i bellesa. The New Catalan Ensemble & Andrea Motis & Joan Chamorro és l’opció de Lluís Puig (2008-2010). Una nova formació que barreja el jazz amb les músiques ètniques en una proposta que permet escoltar el so resultant de grans joves artistes amb els millors solistes del nostre so més exportable, el de la cobla. Han tancat els concerts dedicats a celebrar el 25è aniversari La Troba Kung-Fú que, segons Carles Sala (1996-2001), combina a la perfecció la dualitat del Mercat de Música de Vic: originalitat i qualitat musical en un ambient lúdic i festiu.