Concert a la Casa Ricart de Vic (imatge d'arxiu)

La cinquena edició d’El so de les cases es posposa per al 2021

La intenció és mantenir la vintena d’artistes convidats que hi havia i ampliar les cases senyorials i obrir altres edificis i espais de Vic on fer els concerts l’any vinent

 

La cinquena edició d’El so de les cases de Vic, que s’havia de fer del 5 al 7 de juny, queda posposada fins al juny del 2021, a causa de les restriccions sanitàries i la impossibilitat de mantenir les distàncies mínimes entre persones en alguns dels espais on s’havien de fer els concerts. Amb tot, la voluntat és mantenir per a l’any que ve la graella d’artistes que hi havia programats per a aquest any i algunes novetats que ja s’havien previst.

 

La cinquena edició contemplarà l’ampliació de cases senyorials i altres edificis de la ciutat on fer-hi concerts: si la mitjana d’espais en edicions anteriors havia sigut d’entre 12 i 14, en aquesta ocasió se’n preveuran una vintena. Tot i que l’epicentre continuarà sent el centre històric, la cinquena edició d’El so de les cases sospesa obrir altres espais de la ciutat, sempre amb la idea de reforçar i conèixer el patrimoni històric des de la música.

 

Amb vista a l’any que ve, la durada dels concerts es mantindrà en tres dies (divendres, dissabte i diumenge) però s’ampliaran unes quantes sessions més. La durada continuarà sent de vint minuts per facilitar al públic poder visitar diferents cases que tindran les seves portes obertes.

 

El sistema de tiquets quedarà restringit només als espais més petits. Els mitjans o grans, i especialment els que són oberts com ara jardins o patis, l’accés lliure no precisarà de tiquets per evitar al màxim les cues, sempre que es pugui i l’aforament ho permeti.

 

“La il·lusió dels propietaris de les cases i dels artistes per participar en aquest esdeveniment cultural de qualitat és una de les peces clau perquè el resultat fins ara hagi sigut un èxit. Uns i altres mereixen cada any un agraïment per la seva generositat”, explica Susagna Roura, regidora de Cultura. L’altra peça clau és la fidelitat d’un públic entregat que aposta pel gaudi del patrimoni i la bona música.

 

La graella d’artistes prevista per a la cinquena edició i amb voluntat de mantenir-la de cara a l’any que ve és aquesta: Casa Ricart (Banda de l’Emvic), Claustre de l’Hospital Universitari de la Santa Creu (Changuï Trio), Església de la Santa Creu (Joel Bardolet i Marc Heredia), Jardí de la Casa Sacerdotal (Paula Peso), Jardí de Casa Bayés (Anna Roca i Gemma Pujol), Jardí Casa Pratdesaba (Marta Roma i Anthony), Jardí Hotel Les Clarisses (JU/Clara Peya amb Vic Moliner/The Sey Sisters), Casa Masferrer (Grups de piano de l’Emvic), Temple Romà (Caseta/Intana), Jardí Casa Bojons (Orquestra de Cambra de Vic), Taller d’Art Particular (Cati Reus, Mariona Oliu i D. Oliu), Església de Sant Just (Quartet de Corda Maria Erra), Casa Fontcoberta –Ca l’U- (Feliu Ventura), Jardí Casa Comella (Alex Serra&Totidub), Jardí Església de Sant Felip (Sam Berridge), Sala Sert de l’Ajuntament (Marala), Jardí Casa Cortada (Coloma Bertran), Església de la Guia (Lidia Mora i Ruselito), Església del Roser (Santi Carcassona), Magatzem Casajuana –la Reciclària- (Roger Usart), Casa Canellas (Meritxell Nethermann) i quedava pendent de confirmar l’artista que toqués a la Torre d’en Franch.

 

El so de les cases ha mantingut, edició rere edició, una línia ascendent tant pel que fa al nombre d’assistents com al nombre d’espais. L’any passat, va aplegar més de 10.000 persones de públic. En total van actuar 16 artistes que van oferir la seva música en 14 espais de la ciutat. En l’edició del 2018, aquesta iniciativa musical va reunir unes 9.000 persones, dues mil més que el 2017, i en total es van programar 23 concerts en una dotzena d’espais.

 

Vegeu vídeo en aquest enllaç