La FAV planta cara a la crisi

Malgrat l’actual conjuntura econòmica, la Fira d’Antiguitats de Vic manté el nombre de visitants i de vendes.

Un moment de la Fira, aquest cap de setmana..
Un moment de la Fira, aquest cap de setmana.

Ahir diumenge, 28 d’agost a les 21.00 h del vespre, la Fira d’Antiguitat de Vic va posar el punt final a nou dies d’intensa activitat. Un any més, el recinte firal el Sucre s’ha convertit en el punt de trobada de professionals i amants de les antiguitats que durant els dies de la fira s’han deixat seduir per peces de pintura i mobiliari, objectes de decoració i complements amb un gran valor històric.

 


La FAV, que aquest any celebra el seu vintè aniversari, ha rebut al voltant de 7.200 visitants, un 4 % menys respecte els 7.500 de l’any passat. Aquest lleuger descens no ha afectat al nombre de vendes que s’ha mantingut a 1.800. Pel que fa a la tendència de compra, els objectes petits, les peces de decoració i els complements han encapçalat la llista de vendes per davant del mobiliari. La venda de peces gràfiques – pintures o gravats- també ha sigut notable. Aquest any, el preu mitjà de les peces venudes ha estat entre 300 i 400 €.

 

La regidora de fires i mercats de l’Ajuntament de Vic, Montserrat Rovira, i el director de la FAV, Josep M. Camps, han valorat positivament els resultats de la fira tenint en compte el context econòmic actual. Rovira ha agraït als expositors i als visitants la confiança que han tornat a dipositar un any més a la Fira així com també el treball i l’esforç per part de la organització. Per la seva banda, Camps ha assegurat que “els expositors marxen contents” i que seguirem treballant per consolidar la FAV com “la fira d’antiguitats de referència del país”.

 

Ahir diumenge a les 20.00 h es va portar a terme el sorteig d’un viatge a Euskadi que inclou una estada a Getaria amb pensió complerta i la possibilitat de visitar el nou Museu Balenciaga i l’exposició temporal “Abstracción pictórica, 1949 – 1969: Selecciones de las colecciones Guggenheim” al Museu Guggenheim de Bilabao. Aquest any la guanyadora ha estat Elisabeth Hosta Calderer de Vilassar de Dalt.