La gastronomia del porc a Vic

Del 23 al 26 de febrer el porc és el protagonista

A partir del pròxim dijous, dia 23 fins el diumenge 26 de febrer tindrà lloc la primera edició de la Setmana del Porc a la pla硠Major de Vic. Aquesta iniciativa convertirà Vic en un gran punt de venda de les excellències del porc. Parallelament a la venda de productes, es podran seguir un munt d'activitats pensades per a tots els públics.

Com a activitats es pot destacar, pel mateix Dijous Llarder, la xerrada a la Sala de la Llotja "Els greixos en els aliments", a càrrec de Consol Blanch i Míriam Torres, totes dues professores de la Universitat de Vic. L'acte tindrà lloc a les 7 de la tarda.

El divendres 24 de febrer a les 7 de la tarda al Temple Romà tindrà lloc la primera edició del lliurament del guardó "Llonganissa d'Or" al periodista Antoni Bassas. Seguidament en el mateix espai es farà un tast guiat de llonganissa condut pel gastrònom Pep Palau.

El dissabte 25 de febrer a 2/4 de 12 del matí s'inaugurarà l'escultura "Homenatge a la Pagesa Catalana" de l'artista Marta Solsona. L'escultura es collocarà al carrer Misericòrdia, al costat de la pla硠dels Màrtirs.

I, finalment, com a cloenda de l'esdeveniment, el diumenge 26 de febrer a 2/4 d'1 del migdia els més petits podran gaudir de la representació de titelles: "El conte dels tres porquets" a més de cercavila i animació infantil.

Tot un seguit d'activitats acompanyades amb un ampli programa gastronòmic que converteixen la Setmana del Porc en una cita indispensable pels amants de la gastronomia i per a tots aquells que vulguin gaudir d'una setmana lúdica i festiva.