La música protagonista de la programació de VICCC 2016
La programació d’aquest mes de setembre s’inicia amb dues exposicions i la projecció d’un documental
‘Repassant VicSona’. Exposició fotogràfica
Repassant VicSona és un recull de fotografies de les darreres edicions d’aquesta mostra amb un recorregut pels concerts que s’hi han fet. Hi ha participat grups que després s’han consolidat o que s’han transformat en altres de nous, però també alguns que després no han continuat i que han quedat en allò que un dia van ser. Tots, però, són o han estat ingredients d’una escena musical rica i diversa, que aquestes imatges volen rememorar.
A Repassant VicSona hi trobareu noms coneguts, des de Nyandú o Bonobos a Núria Graham, però també formacions efímeres o menys reeixides. En alguns casos, les fotografies poden servir per recuperar records i moments que corrien el risc de caure en l’oblit. En d’altres, en canvi, s’evidencien els antecedents de músics que amb el temps han esdevingut exitosos i que, en el seu moment, van aprofitar l’oportunitat que se’ls oferia per mostrar-se i donar-se a conèixer.
Dates de l’exposició: Del 2 al 29 de setembre.
Inauguració: Divendres 9 de setembre a les 19.00 h al VicJove
‘Espais efímers de la música de Fede Nieto’. Exposició fotogràfica
Els espais efímers de la música són espais de pas, temporals i irrellevants; camerinos, bambolines, back stage, tarimes que es muten al matí i es desmuntaran un cop acabat l’espectacle, escenaris de teatres utilitzats centenars de vegades per altres, on hi ha la clara línia que distingeix l’indret del no-indret: l’extrem de l’escenari, el graó de la tarima, els centímetres de terra que els separa del públic. Els espais efímers que retrata aquesta exposició són els no-espais definits per l’antropòleg Marc Augé: “Si un espai pot definir-se com un indret d’identitat, relacional i històric, un espai que no pot definir-se com un espai d’identitat ni com relacional ni com històric, es definirà com un no-espai.”
L’exposició es localitzarà en dos espais, per una banda al Seminari de Vic i per l’altra a l’Espai Romeu:
LP (Long Play): L’exposició al Seminari està concebuda com un disc d’onze temes. La mostra manté una coherència estètica retratant onze histories diferents amb els músics com a fil conductor. Instants que amaguen reaccions, conversacions i pensaments durant el procés de treball d’un music.
Cara B: L’exposició a l’Espai Romeu està concebuda com la cara del disc on hi ha el material inèdit, les rareses, els temes que no apareixen a l’àlbum oficial. Tot comença i acaba, amb la imatge d’un concert on musics i públic viuen un moment gairebé de catarsi. Però què passa abans d’aquesta imatge? Què passa abans que s’encenguin els llums de l’escenari? Com és el moment abans d’aquest moment?
Espais efímers de la música – LP – Seminari - del 7 de setembre al 31 d’octubre
Espais efímers de la música – cara B – Espai Romeu – del 7 al 30 de setembre
Inauguració: dimecres 7 de setembre a les 19h a l’Espai Romeu i a les 20h al Seminari
‘Grups de Daniel Feixas’. Documental – Col·lecció DocuVICCC
ETC (espai de teatre i cinema) - Passeig de la Generalitat, 46
Grups és un documental musical que vol ser un homenatge a les pel·lícules concert, on és més important el que escoltem que el què veiem. Grups és un concert de petites peces audiovisuals localitzades en qualsevol lloc de la plana de Vic, que emprant la tècnica del "cine directe", ja que està íntegrament rodat i gravat amb so directe. En alguns casos, escoltem versions inèdites de grups de la nova escena musical catalana com Núria Graham, La iaia, Nyandú, Oques grasses, Els Catarres, entre d'altres. Grups també va més enllà i documenta un canvi generacional. A partir de converses i reflexions entrellaçades de músics de vàries generacions, descobrim diferents punts de vista sobre creativitat, idees i gustos musicals i com actualment, la moguda cultural i musical passa inevitablement per internet i les xarxes socials.
Un documental, dedicat a la música que es fa a la nostra comarca, que forma part de la col•lecció DocuVICCC.
8 de setembre de 2015 a les 21h a l’ETC (espai de teatre i cinema)
Per a més informació clica aquí