Cartell de la campanya Carme Serrallonga

La programació amb motiu del Dia Internacional de les Dones s’allargarà tot el mes de març

Vic promou la campanya que reconeix la figura de Carme Serrallonga, amb un programa d’activitats temàtiques sota el lema “Ni un pas enrere”

Durant tot el mes de març Vic acollirà desenes d’activitats entorn el Dia Internacional de les Dones que es commemora dimarts vinent, dia 8 de març. La programació promoguda per l’Ajuntament de Vic, a través de l’Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI d’Osona, recull tallers, espectacles, exposicions, cursos, conferències, cinema i altres activitats de caràcter reivindicatiu per “remarcar el paper de la dona en tots els àmbits i aspectes de la vida quotidiana i reivindicar la igualtat d’oportunitats”, detalla la regidora d’Igualtat, Nuria Vergés.

Sota el lema “Ni un pas enrere”, Vergés recorda que “les dones som clau com a promotores del canvi i el 8 de març és un dia per reivindicar els drets i les llibertats de les dones, ja que continuem, diàriament, estant exposades a viure desigualtats, discriminacions i violències dins la societat patriarcal”.

La programació ha estat possible gràcies a la implicació i compromís de les diverses entitats, departaments i institucions de Vic i Osona que han permès elaborar un programa d’activitats variat i temàtic, amb activitats per a tots els gustos, i que podeu consultar en aquest enllaç.

Dimarts vinent, dia 8 de març, a la 1 del migdia l’alcaldessa Anna Erra i càrrecs electes del consistori llegiran el manifest internacional del 8M davant de l’Ajuntament.



Programació #AmbVeuDeDona

L'Atlàntida ha donat el tret de sortida a la segona edició de la programació #Ambveudedona. Aquesta té com a objectiu contribuir a generar processos de transformació social i incorporar veus silenciades, perifèriques o alternatives.

 

Es pot consultar tota la programació en aquest enllaç.

 

 

Carme Serrallonga

 

La imatge de la campanya d’aquest any, compartida comarcalment, és la Carme Serrallonga  (1909-1997), nascuda a Barcelona, va ser una pedagoga i traductora catalana, va ser una figura clau de la coeducació i l'ensenyament del català sota la dictadura franquista.

 

Va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona, participa en la fundació de l’Institut Escola del Parc, cofundadora de l’escola Isabel de Villena, professora de dicció a Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual, pionera de l’ensenyament del català per televisió, traductora de peces teatrals d’autors alemanys, italians i anglesos.

 

L’escola Isabel de Villena, fundada a principis del 1939, va ser en certa manera la nineta dels seus ulls. Allí va formar generacions d’alumnat segons el seu criteri pedagògic, que recollia tot l’avenç i el progrés que l’ensenyament a Catalunya havia fet fins a la guerra civil. Per tant, una escola oberta, democràtica, mixta i que ensenyava en català, quan tot això encara era prohibit.

 

 

Podeu consultar la programació en aquest enllaç.