La Setmana del Porc de Vic acull dues exposicions vinculades a la gastronomia

Embotits tradicionals de Catalunya i La matança del porc, en imatges

En el marc del FòrumVic i de la Setmana del Porc, es podran visitar dues exposicions relacionades amb aquest producte.

La primera porta per nom Embotits tradicionals de Catalunya i ha estat cedida per la Fundació Oficis de la Carn. La mostra pretén que el ciutadà conegui, a més dels embotits típics i comuns, les diferents especialitats de cada territori català.

L'exposició s'inaugurarà el proper dilluns 12 de febrer a les 7 de la tarda a la Sala de la Llotja del Blat. A l'acte hi seran presents Ignasi Puig, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament i un representant de la Fundació Oficis de la Carn. L'exposició es podrà visitar del 12 al 18 de febrer de 2/4 d'11 del matí a 2/4 d'1 del migdia i de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 9 del vespre a la Sala de la Llotja del Blat, de Vic.

La segona exposició, titulada La Matan硠del porc, mostrarà, com el seu nom indica, diferents fotografies d'aquesta antiga tradició familiar. Aquest fet simbolitza la supervivència d'una manera de viure i uns costums que durant segles van ser generalitzats a bona part de l'univers pagès català.

L'exposició illustra els passos més significatius d'aquest costum que avui es conserva a diversos racons del nostre país. Les fotografies són de Vicens Gimenez Juvé, fotògraf que compagina el fotoperiodisme amb la publicitat.

Es podrà visitar de l'11 al 14 de febrer al recinte firal el Sucre, de les 10 del matí a les 8 del vespre i del 15 al 18 de febrer es traslladarà a la Capella de la Pietat. L'horari serà de les 5 de la tarda a les 8 del vespre el dijous 15, i d'11 del matí a les dues de la tarda i de 5 de la tarda a les 8 del vespre la resta dels dies.