Consistori infantil i municipal amb el bisbe

La tradició centra els actes centrals de la Festa Major de Vic

Fa 238 anys que se celebra la Diada de Sant Miquel de forma ininterrompuda

El dia de Sant Miquel dels Sants, patró de la ciutat, va servir per acollir ahir els actes més tradicionals de la Festa Major de Vic. D’aquesta manera, es continua apostant per preservar les tradicions que formen part de la identitat de la ciutat. En aquest sentit, el passat 21 de juny es va crear la Comissió dels Procuradors de Sant Miquel dels Sants, que té per objectiu “recuperar i vetllar pel Seguici de Sant Miquel, així com donar-li més embranzida”, segons va explicar l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. “Aconseguir que la Festa sigui declarada Bé d’Interès Cultural, ja que fa 238 anys que se celebra de forma ininterrompuda” és una altra de les fites.

 

La jornada va començar amb la lectura del vers de l’espígol per part de la seva autora, Fàtima Alemany, en primer lloc des de la balcona de l’Ajuntament, i posteriorment a la Sala de Plens davant de tot el consistori municipal.

 

A continuació, es va conformar la comitiva que va sortir en seguici des de l’Ajuntament. Llúpies, els Grallers de Vic, el Bou, la Mulassa, els Castellers dels Sagals, les cotonines, el bou i la mulassa petits, els Grallers del carrer de la Riera i els gegants petits van encapçalar el seguici, que va tancar el consistori municipal presidit per l’Alcaldessa.

 

La Catedral va acollir l’ofici religiós de Sant Miquel. Abans, però, el seguici va aturar-se a la casa natal de Sant Miquel dels Sants, des d’on va sortir la imatge del Sant i es van recollir la relíquia, el penó i les borles. Enguany, la persona designada per portar el penó de Sant Miquel va ser Miquelina Pratdesaba.

 

A la sortida de la Catedral, va ser el torn de les danses tradicionals: el ball de l’Àliga, la Dansa Vigatana de l’Espígol i el ball de gegants, acompanyats dels grallers i dels Sagals d’Osona.

 

Més tard, la comitiva va tornar a l’Ajuntament, i a la Plaça Major els caps de llúpia, els gegants pubills i la ballada de sardanes van tancar la Diada de Sant Miquel.