Lactium, el món dels formatges a Vic
Artesans procedents de Catalunya i d’altres punts de l’Estat espanyol donaran a conèixer les diferents varietats d’aquest producte i derivats làctics.
Lactium és una immersió de tres dies en l’apassionant món dels làctics, durant els quals tota una ciutat s’aboca a mostrar al món l’apassionant univers d’aquests riquíssims productes. “Aquesta és una nova proposta del calendari firal de la ciutat que pretén esdevenir una plataforma comercial per al formatge artesà, un gran mercat popular làctic i, un fòrum tècnic i professional del sector làctic” explica Josep Burgaya, president de l’ImpeVic. Envoltada d’edificis senyorials, amb arrels arquitectòniques medievals i barroques, la Plaça Major de Vic es convertirà durant els dies 1, 2 i 3 de maig, en un gran mercat popular del món dels làctic. En aquest singular escenari hi haurà instal•lades parades d’artesans del món de la llet i el seus derivats, que procediran no només de Catalunya, sinó també d’altres punts de l’Estat espanyol. Els professionals del sector també participaran en un Concurs de formatges i una Jornada Tècnica que tindrà lloc un dia abans de l’inici de la fira, el 30 d’abril. Un seguit d’activitats que obren als professionals noves perspectives tècniques, estratègiques i comercials. Paral•lelament, s’han programat també un ampli ventall de degustacions i tallers dirigits al públic en general.Aquesta nova fira, organitzada per l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic), a part d’oferir una visió global dels formatges i làctics, és també una plataforma de negoci, de compra, de venda i de consum. Per això és mercat i festa popular, amb una gran projecció professional, social i lúdica. Lactium va ser present el passat mes de febrer al Fòrum Gastronòmic de Girona. Una ocasió que va aprofitar per donar-se a conèixer al sector agroalimentari amb la instal•lació d’un estand que va comptar amb alguns dels representants del sector del formatge i dels làctics que seran a Vic el pròxim mes de maig.