L'Ajuntament de Vic revalida el Segell InfoParticipa
Vic recupera el 100% de la puntuació del Segell Infoparticipa, després de baixar fins al 94% en l’edició anterior
L’Ajuntament de Vic ha revalidat per novè any consecutiu el seu compromís amb la transparència informativa i la qualitat de la comunicació pública amb l’obtenció del 100% de puntuació del Segell Infoparticipa. En aquesta edició, només han aconseguit la màxima puntuació 17 municipis, dels 947 que té Catalunya.
A més, la comarca d'Osona se situa en molt bona posició perquè, a banda de Vic, deu municipis més han aconseguit el Segell Infoparticipa: Centelles, Tona, Sant Julià de Vilatorta, Vilanova de Sau, Gurb, Roda de Ter, Manlleu, Les Masies de Voltregà, Torelló i Montesquiu. Precisament l'alcalde de Vic, Albert Castells, ha destacat aquestes xifres: "És un orgull per la comarca veure l'àmplia representació que tenim en un certamen que premia la manera com ens comuniquem a la ciutadania".
L'acte d'entrega dels premis InfoParticipa es va celebrar el dimarts 9 d'abril a la Sala d'Actes del Rectorat de la UAB, on l'alcalde de Vic va recollir el guardó i va agrair "l'esforç i dedicació de tot el personal del consistori que fa possible l'assoliment d'aquesta distinció" i també va assegurar que "no deixarem de treballar per continuar sent una administració accessible i oberta, requisits indispensables per treballar per al bé comú".
El Segell InfoParticipa l'atorga el grup de recerca ComSET de la Universitat Autònoma de Barcelona als municipis i entitats supramunicipals, com els consells comarcals i les diputacions provincials. Impulsat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB, va sorgir el 2012 per analitzar la informació que ofereixen els webs municipals a partir de qüestions com la gestió dels recursos col·lectius, la descripció i informació de la representació política, els recursos econòmics disponibles, l'anàlisi de les notícies o l'explicació de les eines de participació ciutadana.
Aquests indicadors s'han anat actualitzat durant els anys, elevant el nivell d'exigència de claredat dels seus continguts i de la seva presentació per donar-los com a vàlids, per la qual cosa l'obtenció del segell "posa en valor la millora continua que es fa en termes de transparència per i amb la ciutadania", tal com expliquen des de l'organització avaluadora.