L'Atlàntida presenta la nova programació de format presencial plural, innovadora, compromesa i segura

Una programació que vincula innovació artística amb reivindicació social i amb nom de dona

Presentació de la programació, aquest matí.
Presentació de la programació, aquest matí

 

Avui 16 de desembre, L'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques de Vic ha presentat en roda de premsa la nova programació de format presencial del proper trimestre gener- març 2021, una programació innovadora i reivindicativa que presenta la dona com a un dels principals eixos temàtics. 

 

Susagna Roura, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vic, ha afirmat que malgrat el context en el qual ens trobem immersos, L'Atlàntida, com a servei públic, no renunciarà al manteniment de la programació presencial, però s'anirà presentant per blocs trimestrals a fi de poder adaptar les propostes que es presentin a les circumstàncies de cada moment. També ha manifestat que la cultura és un bé essencial i que L'Atlàntida seguirà treballant perquè la música i les arts escèniques arribin a tota la ciutadania des de l'entorn local i comarcal i amb voluntat de projecció nacional.

 

Ha recordat que L'Atlàntida ha estat pionera en l'àmbit nacional en el desenvolupament d'una plataforma digital d'exhibició de continguts culturals pròpia i que en el cas que el context no permeti portar a terme una programació presencial normalitzada, la Sala 4- L'Atlàntida digital suposarà una alternativa per garantir el servei públic. 

 

Montse Catllà, directora general de L'Atlàntida, ha volgut remarcar el caràcter alternatiu de la programació del proper trimestre pel que fa al protagonisme de la figura de la dona i el caràcter innovador lligat a la reivindicació social. És per això que per a cada espectacle es buscarà la complicitat de les entitats socials o culturals que comparteixin els mateixos valors reivindicatius.  D'altra banda ha recordat que durant el proper trimestre es mantindrà el compromís amb els artistes que durant els darrers mesos han hagut d'ajornar els seus espectacles i també se seguirà donant suport a les produccions i artistes de l'entorn local.

 

Ramon Ferrer, cap de programació de L'Atlàntida, ha comentat cadascun dels espectacles que conformen la programació i ha destacat especialment aquells que vinculen innovació artística amb reivindicació social i on la figura de la dona hi té un paper destacat  com ara: Elektra 25 de Atalaya Teatro, La guerra no té rostre de dona protagonitzada per Clara Segura, Encara hi ha algú al bosc, Accions de resistència de Susanna Barranco i Premi BBVA de Teatre, Converses amb el meu úter, la presentació del disc de Clara Peya entre d'altres.

També ha destacat la presència d'artistes o creacions de l'entorn local com l'estrena de la proposta de teatre gestual The Box, El gallardo espanyol protagonitzat per Peyu, el cicle de música de prop, El carnaval dels animals de l'Orquestra de Cambra de Vic.

I com a propostes de grans formats ha destacat el concert de Buhos amb direcció escènica d'Albert Pla, l'estrena del disc Kiribati de Guillem Roma, el concert del violoncelista Mischa Maisky, el Trencanous i la Producció nacional de Circ entre d'altres.

 

I per finalitzar, Marià Dinarès, artista visual convidat a participar en el projecte Artistes en Escena, ha presentat l'obra Aixequem el teló. Una obra essencial que remarca l'espai de l'escena i que deixa entreveure alguna cosa darrera del teló i que durant els propers mesos podrem veure exposada en el hall de L'Atlàntida. 

 

Per consultar la nova programació feu clic aquí