Les castanyes, els panellets i el “plat del Remei” protagonistes de la Fira de Tardor

Una vintena d’expositors amb productes de temporada van donar forma, aquest cap de setmana, a la Fira de Tardor

Aquest passat cap de setmana, el barri del Remei de Vic va acollir per primera vegada la Fira de Tardor. La Fira, organitzada per d’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic),  es va haver de traslladar a la plaça Pilarín Bayés –ubicada a l’interior del centre comercial el Vic 2- a causa de la pluja. Tot i que, en un primer moment, estava previst que es portés a terme a la Rambla Josep Terradellas. Una vintena d’expositors van donar forma a la Fira de Tardor amb la promoció i venda de productes d’aquesta època de l’any. Des de productes elaborats a partir de les castanyes fins a coques, panellets, fruites de temporada o glacejades, i productes tèxtils, entre d’altres.Un esmorzar popular, la gran castanyada, tallers o animació a càrrec dels Sagals d’Osona són algunes de les  activitats lúdiques i infantils que va acollir la mostra. Entre aquestes activitats destaca la presentació  del “plat del Remei”, un plat amb un rerefons històric que es remunta a l’any 1247. Es tracta del capó amb salsa pebrada, un guisat exquisit que s’adapta als gustos i cultures que actualment conviuen al barri. Els alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona van ser els encarregats d’elaborar-lo i presentar-lo el diumenge, 2 de novembre, al migdia.Tal com ha explicat la responsable de Fires i Mercats de l’ImpeVic, Quima Vila, l’activitat comercial de la fira “ha sigut bona i ha tingut una bona acceptació. Val a dir, però, que les expectatives eren més altes però la pluja no ens ha acompanyat”. De cara a les pròximes edicions “ens hem plantejat la possibilitat de continuar fent la fira a la plaça Pilarín Bayés i convertir aquest punt de la ciutat en l’espai de referència de la fira” ha afegit.La Fira de Tardor, és una reformulació de l’antiga Fira d’Herbes Remeieres i Productes Ecològics, que en els darrers anys també s’havia celebrat en el mateix barri.