Elisabet Franquesa en la sessió formativa

Les Escoles Bressol Municipals aposten per l’alimentació saludable i la reducció del malbaratament

S’acompanya a infants i famílies a adquirir bons hàbits alimentaris i a revertir el 58% de malbaratament alimentari registrat a les llars catalanes

 

Conscienciar sobre la importància de convertir les Escoles Bressol Municipals en espais sostenibles i amb qualitat alimentària. Aquest va ser un els objectius de la sessió feta ahir al vespre, al Centre Cívic Can Pau Raba, que va comptar amb l’assistència de més de cinquanta famílies d’alumnes de les escoles bressol.

 

La sessió s’emmarca dins el nou projecte d'alimentació de les escoles bressols on s’ofereixen menús amb productes de temporada, saludables i de proximitat. Una mesura que es fa extensiva fora de les escoles amb formació i proporció de material com menús de temporada recomanats, vídeos formatius i receptes d'alimentació tradicionals.

 

Elisabet Franquesa, regidora d’Educació, va destacar l’aposta de l'Ajuntament de Vic per fomentar els bons hàbits en l’alimentació perquè afavoreixi i reverteixi en la salut dels infants. Proporcionar eines des de l’etapa de 0 a 3 anys a famílies i infants és cabdal en una ciutat educadora referent en aplicar la salut des de diferents vessants, exposava Franquesa.

 

La formació d’ahir, que va durar una hora, va tractar aspectes com la importància del repartiment del menjar, les quantitats i la sostenibilitat en l'alimentació per evitar llençar menjar i revertir el 58% de malbaratament alimentari registrat a les llars catalanes.

 

Per la seva banda, la directora de les Escoles Bressols Municipals, Glòria Olmos, va remarcar que des d’aquest curs les escoles bressol pesen diàriament el menjar que es fa servir i valoren les quantitats que es malbaraten. Així es poden repensar els plats que no tenen tan bon acollida, sense deixar de banda que siguin menús equilibrats i saludables.

 

 

Suma’t al zero. Aquí no malbaratem

 

La formació impartida ahir dona el tret de sortida a la sensibilització per revertir el malbaratament alimentari des de les escoles bressol municipals al llarg del tercer trimestre. Una mesura que passarà per retirar l'aigua embotellada i reduir els productes d'un sol ús.

 

La tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vic, Anna Sala, va donar consells de gestió alimentària i hàbits sostenibles a les famílies assistents per no malbaratar a casa. Anar a comprar amb l’estómac ple i amb una bona llista, organitzar bé la nevera, aprofitar les fruites madures per fer sucs o melmelades i les verdures pansides per fer cremes o salses són algunes de les bones pràctiques que podeu trobar al web malbaratament.vic.cat.