Més de 150 persones van assistir a la presentació del llibre-receptari “Cuines del Món”
Els plats s’han cuinat i provat a l’escola i corresponen a nacionalitats dels seus alumnes
Ahir a la tarda el CEIP Sentfores va acollir la presentació del llibre-receptari “Cuines del món” que va comptar amb la presència de la reconeguda cuinera, Carme Ruscalleda; la representant de Cooperativa la Xarranca, Rosa Roca; la directora del CEIP Sentfores, Rosa M. Montáñez. L’acte va estar presidit per l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal.L’activitat s’emmarca dins el programa que s’ha presentat enguany de la 1a Escola de Pares i Mares de Vic que està organitzada per les diverses AMPE’s de la ciutat i la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Vic. D’altra banda i en aquest acte en concret, també ha comptat amb la col•laboració de la cooperativa La Xarranca. El llibre-receptari “Cuines del món” és un recull de diferents plats gastronòmics de diferents països del món i amb la singularitat de que les primeres 5 receptes que recull el receptari són procedents de 5 països d’on provenen 5 nens del centre educatiu. Es tracta d’Argentina, Bolívia, Xina, Nepal i Marroc. El llibre també conté una selecció de dibuixos fets pels alumnes de l’escola i diverses fotografies que representen la vida diària al centre. Una altra de les peculiaritats es mostra amb que les receptes dels països anteriorment mencionats han estat fetes al menjador de l’escola per tal de que els nens i nenes tastin i coneguin altres plats. Més de 150 persones van assistir a l’acte de presentació, en el qual la reconeguda cuinera, Carme Ruscalleda va elevar la iniciativa com a una experiència enriquidora pel nen/a, ja que descobreix noves cultures a partir de la gastronomia. Per la seva banda, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, també va donar suport a la iniciativa i va animar a altres centres educatius a realitzar el mateix projecte. Una vegada feta la presentació tots els assistents van poder gaudir d’un pica-pica fet per pares i mares de l’escola i on també es reflectia la diversitat gastronòmica de diferents països.