Més de 200 concerts gratuïts tornaran a omplir de música diferents espais patrimonials de Vic amb “El So de les Cases”

El projecte que uneix música i patrimoni tindrà lloc el 3, 4 i 5 de juny i ofereix 10.000 localitats perquè es puguin gaudir de concerts íntims de 20 minuts en espais patrimonials que obren les seves portes a la ciutadania

Fabiana Palmero, Miquel Somma Ferrari i Bet Piella Pons.
Fabiana Palmero, Miquel Somma Ferrari i Bet Piella Pons

 

“El So de les Cases” arriba a la seva sisena edició del 3 al 5 de juny per unir música i patrimoni. Es tracta d’una proposta consolidada que combina el patrimoni arquitectònic i més de 200 concerts gratuïts en 14 espais de la ciutat, 7 dels quals són nous.

 

La Casa Costa, amb la seva torre que s’estrena com a espai de concert, ha acollit aquest migdia la presentació de la sisena edició on s’ha presentat la programació i les diverses novetats. Una nova ubicació per gaudir d’un concert íntim de 20 minuts on s’hi sumen nous espais com l’església de Santa Caterina, la Sala Mecenes de la Casa Convalescència, el pati de l’Albergueria, l’església de la Rodona, la
Sala Modernista del Casino de Vic i la capella de la Guia, on s’oferirà una actuació per dia amb una durada d’una hora i enfocada a un públic familiar a la plaça exterior. La capella estarà oberta i disponible per a visites sense reserva prèvia i durant l’horari del So de les Cases.

 

A aquests espais s’hi afegeixen d’altres ubicacions molt ben rebudes en d’anteriors edicions com el convent del Sagrat Cor, el jardí de l’església de Sant Felip Neri, el jardí del convent de Sant Clara (Hotel les Clarisses), el jardí i el menjador de Casa Ricart, el jardí de la Casa Pratdesaba i la terrassa de la Casa Vilarrúbia.

 

La regidora de Cultura, Bet Piella Pons, s’ha mostrat satisfeta per tornar a gaudir d’un So de les Cases amb total normalitat i sense cap tipus de restriccions. L’edició d’enguany continuarà oferint la possibilitat de poder reservar l’entrada en línia a www.elsodelescasesvic.cat (a partir de l’1 de juny a les 6 de la tarda i fins una hora abans de l’inici de cada sessió).

 

Piella ha ressaltat que la meitat de les entrades seran amb reserva prèvia i la resta es lliuraran presencialment i seguint l’ordre de cua en cadascun dels espais, a excepció de la Torre de la Casa Costa on totes les entrades s’hauran de reservar via web.

 

Seguint amb l’èxit de l’anterior edició es descentralitzen espais per redescobrir nous indrets patrimonials de tot Vic tal com ha destacat la regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero. La regidora ha destacat que s’hagin incorporat set espais nous en diferents punts de la ciutat per convidar a passejar, gaudir del patrimoni ambiental i donar valor a la ciutat. “S’obren les portes a un patrimoni molt ric que va des d’espais gòtics fins a espai modernistes”, ha afegit Palmero.

 

Fabiana Palmero ha volgut agrair a les persones que fan possible l’obertura d’espais privats i la generositat per donar a conèixer el patrimoni arquitectònic amb una doble clau: la promoció de la cultural i reconèixer Vic com a ciutat d’interès i rica en patrimoni.

 

L’alumne de l’Escola de Música i Conservatori de Vic, Joaquim Somma Ferrari, ha estat l’encarregat d’interpretar una peça musical de música moderna durant la roda de premsa.

 

 

 

 

200 concerts en tres dies per a 10.000 persones

 

Música moderna i clàssica, funk, pop independent, jazz, música llatina o flamenc es combinaran en 200 concerts íntims de 20 minuts, a càrrec de 18 artistes o grups, que interpretaran la música més adequada per cadascun dels espais que formen part de la proposta d’enguany per El So de les Cases i que podeu consultar al web www.elsodelescasesvic.cat.

 

Seguint la bona acollida de l’edició anterior, s’han programat dos concerts nocturns d’una hora i quart, un al Convent de Santa Clara el divendres i un altre al jardí de Casa Ricart pel dissabte.

 

El So de les cases és un projecte nascut l’any 2016, en el marc del VICCC 2016 (capitalitat de la cultura catalana), i l’any passat en van gaudir unes 10.000 persones. En aquella ocasió el 84,2% dels espais van ser exteriors a causa de les mesures sanitàries.

 

 

Sumem patrimoni

 

El patrimoni material i immaterial és molt important per la ciutat i reuneix els dos ingredients bàsics d’El So de les Cases, una oportunitat única per veure com de bé es conserven i es rehabiliten els espais que aporten valor a la ciutat, destaca Palmero.

 

La regidora d’Urbanisme ha avançat que en el marc de la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible de l’any vinent s’iniciarà el projecte “Sumem Patrimoni”, que ha d’ajudar a percebre el valor patrimonial que tenim al costat i que massa sovint passa desapercebut. El projecte vol el patrimoni a la ciutadania, explicar què significa per la ciutat i posar en valor la construcció tradicional que permet millorar el confort, el consum energètic i la qualitat de vida sense augmentar-ne el cost.

 

“Sumem Patrimoni” oferirà xerrades, rutes i activitats participatives, tant als Centres Cívics com en els diversos centres educatius, i serà present en diverses fires.

 

Plànol i propostes del So de les Cases 2022