Més de 5.000 persones han participat dels actes de la Setmana del Porc de Vic

Ismael Prados va rebre el guardó de la 'Llonganissa d'Or' de mans de l'alcalde, Jacint Codina

Un nombre important de persones han participat del programa gastronòmic de la Setmana del Porc, una proposta que s'ha presentat per segona vegada, després de tres anys amb la forma tradicional del Dijous Llarder.



La Setmana del Porc ha estat una clara afirmació de la gastronomia de la ciutat i de la comarca, amb un programa gastronòmic que ha ofert múltiples maneres de presentar la carn de porc.



Parallelament al programa gastronòmic, la Setmana del Porc també ha acollit 23 activitats gratutes relacionades amb el sector: tallers i demostracions de cuina, xerrades de dietètica i nutrició, tast guiat de llonganissa, espectacles pels més menuts, el 1er Campionat de Botifarra, entre d'altres.





Destaquem el lliurament del guardó de la "Llonganissa d'Or" que va rebre de mans del Sr. Jacint Codina, alcalde de Vic, el cuiner Ismael Prados. Joaquim Comella, president del Consell Regulador de la Llonganissa de Vic, va destacar la "professionalitat i simpatia" de Prados i el caràcter "didàctic" dels seus programes. L'acte va tenir lloc el divendres passat al Temple Romà.



Tot seguit, el mateix espai va quedar ple de gom a gom amb el tast guiat de llonganissa conduit per Jacint Arnau, responsable de la Unitat d'Enginyeria i Tecnologia dels Aliments d'IRTA-Monells La novetat d'aquest any va ser que els assistents van poder tastar llonganisses de diversos pasos, com Hongria Itàlia o Fran硬 així com també de diferents zones geogràfiques de Catalunya.



El dissabte a la tarda un alt nombre de nens van participar en un taller de galetes, una activitat per apropar als més menuts en el món de la cuina mitjan确t la confecció d'aquests postres típics.



Finalment, durant el diumenge al matí i ja per tancar els actes de la Setmana del Porc, els més menuts van poder gaudir de la representació de titelles "Receptari de Teia Moner", una xocolatada infantil i una botifarrada, així com també van poder participar en un taller de pilotilles a càrrec de xarcuters de Vic. Aquestes activitats infantils van reunir centenars de nens, que feien cua per poder participar a totes les activitats programades.



En l'edició d'aquest any de la Setmana del Porc hi ha participat un total de 29 collectius i empreses, fet que demostra l'alta implicació del teixit associatiu de la ciutat.



Des de l'organització s'agraeix al nombre important de collectius i empreses que han ajudat a fer possible aquesta iniciativa i aprofita per manifestar la seva voluntat de continuar treballant amb la Setmana del Porc. Una activitat gastronòmica que reivindica un dels productes alimentaris més preuats de casa nostra: el porc i els seus derivats.