Més de 6.000 persones participen en les activitats del Dijous Llarder a Vic
Els col•lectius del sector de la hostaleria van servir uns 5.000 àpats durant els tres dies
La ciutat de Vic ha estat, durant tres dies (31 de gener, 1 i 2 de febrer), l’escenari de diverses activitats en què la figura del porc n’ha estat la protagonista. Més de 6.000 persones hi han participat en el Dijous Llarder i en total s’han servit uns 5.000 àpats. Els àpats gastronòmics servits a la carpa de la plaça Major han estat una de les propostes que ha tingut més afluència de públic. Els 7 col•lectius del sector de la hostaleria encarregats de cuinar-los –Osona Cuina, Salgot, Gremi d’Hostaleria d’Osona, Planes Bones, Escola d’Hostaleria d’Osona, Gremi de Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Comarques, i Osona Porc – van servir 4.950 àpats.El president de l’ImpeVic i segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, Josep Burgaya, ha valorat positivament la iniciativa i ha assegurat que ha estat tot un èxit. Burgaya ha remarcat que aquest any “s’han superat els àpats de la darrere edició, tot i que la festa ha durat un dia menys respecte l’any passat”. De fet, el dia del Dijous Llarder es van servir “més de 1.000 àpats a l’hora de dinar”. El president de l’ImpeVic ha assegurat que les xifres obtingudes demostren la “consolidació” del Dijous Llarder.Les 16 activitats paral•leles també han tingut molta participació. En aquest sentit, cal destacar els tallers infantils d’elaboració de botifarra on van assistir-hi diversos alumnes d’escoles de Vic, els espectacles infantils de titelles dirigits per les companyies de teatre Teia Moner i Pamipipa, la presentació del llibre “Les extravagàncies del Fashion Food, un llibre agredolç” del periodista Eugeni Rius, les demostracions de cuina a càrrec de l’Aula de Cuina i del gastrònom Manel Molera, el tast guiat de llonganissa o el lliurament de la Llonganissa d’Or a la cuinera Carme Ruscalleda, al Temple Romà.Una altra de les activitats destacades és la trobada i col•loqui del Gremi de Xarcuters de Vic amb Joan Martí Casanovas, de l’empresa Càtering Casanovas de Martorell. El col•loqui portava per títol “Tècniques de la xarcuteria aplicades al món culinari i viceversa” i hi van participar xarcuters del Gremi.