Un moment de la inauguració

Molt bona acollida de públic de les noves apostes del Mercat del Ram

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va fer la seva primera visita oficial a Vic aquest dissabte, coincidint amb el Mercat del Ram

 El Mercat del Ram ha tancat l’edició d’enguany amb un èxit notable, tant pel què fa al nombre de visitants com a la bona acollida que han tingut algunes de les activitats que es feien per primera vegada. El mal temps de dissabte a la tarda va fer que algunes de les activitats previstes a l’aire lliure fossin menys concorregudes, però en conjunt la resposta del públic ha estat molt bona. En aquest sentit, destaca el nou espai del pavelló firal La Casa de Pagès: l’origen dels aliments, on a través d’exposicions i tallers es mostraven diversos aspectes de l’activitat que es du a terme en una masia i dels processos per convertir en aliments els cereals, el porc i la vaca. Degut a l’interès que hi va haver en aquesta nova àrea, el regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, ha afirmat que l’any que ve s’hi destinarà una zona més àmplia. Encara en l’àmbit del sector ramader, la celebració del 19è Concurs Català de Raça Frisona, que enguany tornava al Mercat del Ram, ha estat molt ben rebuda pels professionals, ja que es tracta d’un certamen amb molt de prestigi, com és el cas també del 12è Concurs Nacional de Vaca Bruna.

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va fer la seva primera visita oficial a Vic el dissabte, coincidint amb el Mercat del Ram. En el recorregut institucional, encapçalat per l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, també hi va ser present el conseller de Justícia, l’osonenc Carles Mundó. A la tarda, l’àrea ramadera, situada al Recinte Firal El Sucre, va comptar amb la visita de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que juntament amb Anna Erra van lliurar el premi a la Gran Campiona de Catalunya del 19è Concurs Nacional de Vaques Frisones, que va guanyar la vaca Soca118sid de l’explotació Can Soca de Calldetenes.

En la vessant més lúdica, va destacar la bona acollida de l’organització de tres raids, que es van fer per primera vegada en el marc de les activitats de la zona eqüestre, i van comptar amb la participació de 170 cavalls. Pel què fa a la zona de productes de proximitat i gastronomia situada al Passeig, l’Espai Terra i Cuina, el gastromusical  que es va fer diumenge al matí, on es maridaven productes locals cuinats pel col·lectiu Osona Cuina,  vins del celler d’Osona i l’actuació de la cantant Carla Serrat, va comptar amb la participació de més de 100 persones que van valorar molt positivament aquesta experiència.

La Plaça dels Màrtirs, que acollia la fira de formatge Lactium també va ser un dels llocs més visitats, sobretot pel què fa a diumenge, que és quan el temps va permetre gaudir més de les activitats a l’aire lliure. Pel què fa al 8è Concurs de Formatges Lactium, el guanyador del Premi Millor Formatge Català 2016 va ser l’Astruc del Lladré, de Les Lloses.

 

Podeu consultar la resta de premiats en aquest link www.vicfires.cat/pdfs/doc130.pdf