Cartell del programa "Amistats de llengua"

Neix ‘Amistats de llengua’, un projecte de voluntariat per fomentar el català entre joves

La proposta sorgeix de l’Oficina Municipal d’Acollida, Ciutadania i Vicjove perquè els nois i noies nouvinguts coneguin la llengua i comparteixin experiències

 Aquest mes de juny es posarà en marxa a Vic el projecte Amistats de llengua, un programa d’intercanvi lingüístic per a joves nouvinguts d’entre 16 i 25 anys, aproximadament, perquè puguin aprendre el català i intercanviar experiències amb altres joves que viuen a la ciutat. La idea és crear parelles lingüístiques que estableixin trobades virtuals (videotrucades, videoconferències o whatsapp) amb regularitat, en les quals s’aprofundeixi en el coneixement de l’idioma però alhora també serveixi de canal per vincular el jovent nouvingut a la ciutat.

 

La idea parteix de l’anterior projecte Intercanvi lingüístic, el qual es reconverteix i presenta un nou format. En aquest cas, Amistats de llengua s’adreça en primer lloc a tots els i les joves que participen al projecte 9aVic, destinat a joves nouvinguts que no tenen possibilitat d’incorporar-se a les activitats normalitzades de la ciutat de manera automàtica i necessiten un acompanyament tant per aprendre a fons el català com per conèixer els recursos de què disposa la ciutat. En segon lloc, Amistats de llengua s’adreça a nois i noies que parlin el català, que coneguin la llengua, i que estiguin disposats a compartir-la de forma voluntària.

 

El programa Amistats de llengua oferirà una petita formació virtual als participants i després farà un seguiment de l’intercanvi durant els tres o quatre mesos que està previst que duri, tot i que no es descartaria la possibilitat d’allargar-ho més si es considerés oportú. Cada parella lingüística es podrà organitzar de la manera que millor li vagi per trobar-se virtualment però es demanarà als participants un contacte periòdic i regular.

 

Totes les persones que estiguin interessades en col·laborar al projecte han d’enviar un whatsapp al número 659 03 04 81. Elisabet Franquesa, regidora d’Educació i Joves, Convivència i Seguretat, destaca el valor de les trobades espontànies entre joves “per aconseguir una major integració a la ciutat i un aprenentatge més informal de la llengua”.