Osona acollirà la 1a Nit per la Recerca a la Catalunya Central

Els diners aconseguits aniran als investigadors de la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic-UCC, per estudiar el microbioma i l’envelliment

Osona acollirà la 1a Nit per la Recerca a la Catalunya Central.

La Fundació Lluita Contra la Sida, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i  l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa organitzen per al 12 de juny la Nit per la Recerca a la Catalunya Central, en benefici de la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la Universitat de Vic – UCC. Es tracta d’un sopar espectacle a l’espai de celebracions  el Serrat del Figaró de Taradell, que avui s’ha presentat en roda de premsa, amb la presència del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña; Josep Arimany, regidor de  Ciutat del Coneixement; Ventura Clotet, director de la Càtedra de la Sida i malalties relacionades; el músic, Pep Sala i el xef Nandu Jubany.

 

L’objectiu d’aquest esdeveniment social és recaptar fons per continuar avançant en la lluita contra la SIDA, de la qual Catalunya,  amb l’equip del Dr. Clotet que lidera la càtedra de la UVic-UCC, és pionera al món. Els diners aconseguits aniran directament a l’estudi del microbioma i l’envelliment que porten a terme els investigadors de la UVic-UCC implicats en la Càtedra, i que els situarà en la primera línea mundial de la recerca en aquesta malaltia.

Tal com ha explicat el músic Pep Sala, responsable de la part artística del sopar, la Nit per la recerca a la Catalunya central serà presentada per  Helena Garcia Melero i Bruno Oro i comptarà amb les actuacions del Mag Lari, Jordi LP, Leslie dels Sirex o el Dr. Estivill, entre altres. També ha confirmat la presència del conseller de la Presidència, Francesc Homs; l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, Albert Om, Aina i Marc Clotet, Judit Mascó i l’actor Jordi Planas  i David Selvas. El sopar anirà a càrrec del xef Nandu Jubany.

La intenció és que Osona aculli la primera Nit per la Recerca i que les següents edicions se celebrin a La Garrotxa i al Bages.

El tiquet individual serà de 250 euros per persona, per bé que hi hauran altres modalitats per fer aportacions, ja sigui com a partner, patrocinador, empresa solidària, o patrocinador tecnològic. L’organització també ha obert un compte corrent per a tothom que vulgui realitzar un donatiu.

 

El Dr. Ventura Clotet, líder mundial en la recerca contra la Sida, ha destacat la importància de recaptar fons per donar un impuls definitiu a la recerca, tot manifestant que “si bé tenim avenços molt importants pel que fa a la vacuna terapèutica, que ben aviat entra en fase de proves en humans, se’ns obre un nou front contra el qual cal lluitar i és l’envelliment accelerat dels pacients de Sida”. També ha manifestat el compromís que té la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic amb la societat més propera, que ajudarà  “a fer d’aquesta universitat el Harvard català”.

Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic, ha agraït al Dr. Clotet la seva implicació en  tirar endavant aquest acte de recollida de fons i ha posat tota la Universitat de Vic a la seva disposició per tal que sigui un èxit. El Dr. Josep Arimany, regidor de la Ciutat del Coneixement de Vic , ha fet una crida a la ciutadania a participar en aquest acte, i s’ha manifestat convençut que la resposta de la societat civil vigatana i osonenca serà ferma.

Més informació a: www.nitperlarecerca.com.

 

La Càtedra sobre la SIDA i Malalties Relacionades

L’octubre passat  es creava la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic-UCC centrada en un dels tres fronts en què es vol combatre la malaltia, la metagenòmica. Els altres fronts, la recerca dels quals es troba ja molt avançada són els fàrmacs i la vacuna terapèutica. La Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades va iniciar el seu camí amb la signatura del conveni de la seva creació entre la Universitat de Vic, l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, impulsat conjuntament per l’Obra Social “la Caixa”, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Lluita contra la Sida (FLS). Aquesta nova càtedra reforça l’activitat investigadora actual de la UVic en l’àmbit biomèdic que es concentra en el Grup de Recerca en Bioinformàtica i Estadística Mèdica (BEM) i en la participació de la UVic en la Plataforma Bioinformàtics Barcelona.