Presentació de l’acord de col•laboració entre de l’àrea de Benestar i Família amb el Fundació Parés
L’objectiu de Fundació és la promoció, divulgació i realització d’activitats a la natura, especialment de caire terapèutic, lúdic, educatiu i esportiu
Aquest dimecres 16 de juliol a la Sala Sert de l’Ajuntament de Vic ha tingut lloc la presentació de l’acord de col·laboració a través de l’àrea de Benestar i Família de l’Ajuntament de Vic amb el Fundació Parés.
L’objectiu de Fundació és la promoció, divulgació i realització d’activitats a la natura, especialment de caire terapèutic, lúdic, educatiu i esportiu, per tal de fomentar i afavorir el coneixement, estimació i respecte de la societat en general per la natura i els animals. L’entitat sense ànim de lucre porta a terme la inclusió social i eductiva.
L’Ajuntament de Vic té la voluntat de col·laborar conjuntament per poder fer efectius aquests objectius, per això s’ha acordat donar serveis als nens i nenes de Vic amb necessitats educatives especials, fomentar la inclusió social i, col·laborar amb l’estudi de projectes i iniciatives que reportin beneficis a les persones destinades als serveis. Per altra banda afavorir a la creació de llocs de treball temporal a monitors i monitores durant els mesos de l’estiu 2014 per portar a terme el projecte educatiu. Aquesta col·laboració tindrà lloc durant els mesos d’estiu d’aquest any 2014.
L’acte ha estat representat per Xavier Farrés, regidor de Benestar i Família i Mercè Bau de la Fundació Parés.
Farrés, ha assegurat que “com a representant de l’administració local és gairebé una obligació col·laborar en aquestes iniciatives”. Es tracta, ha dit “d’unes tasques molt importants per a la integració social amb persones amb risc d’exclusió social i precarietat econòmica”. És un acord per aquest estiu 2014 però segurament s’ampliaran a properes i futures col·laboracions.
Per altra banda Bau, ha explicat que la Fundació porta 6 anys en funcionament i els casals d’enguany funcionen del 25 de juny al 5 de setembre. Ha concretat que “comptem amb 94 inscrits als casals i entre els monitors hi ha psicòlegs que faciliten a detectar problemàtiques”. “Els casals estan en contacte permanent amb la natura i el món de pagès ajudant a aprendre dinàmiques naturals”, ha afegit.