Primer any de gestió conjunta del Centre Cívic Santa Anna amb Sant Tomàs

Se celebra el primer aniversari de col·laboració entre l’Ajuntament de Vic i l’entitat en un projecte pilot i pioner a Catalunya que fomenta la integració i la participació comunitària

Primer aniversari de la gestió conjunta del CCVic de Santa Anna.
Primer aniversari de la gestió conjunta del CCVic de Santa Anna

Des de fa un any el Centre Cívic de Santa Anna està gestionat conjuntament amb Sant Tomàs, en el que és un model pioner a Catalunya destinat a millorar la integració i participació comunitària per a persones amb altres capacitats.

 

La regidora de Cultura, Susagna Roura, va celebrar la bona acollida del projecte entre les entitats vinculades al Centre Cívic: “Estem molt contents de la feina que realitzen les persones usuàries de Sant Tomàs però sobretot perquè totes les entitats d’aquest centre cívic tan actiu han rebut molt bé el projecte. S’ha sumat i cal que ens en congratulem”. “Amb aquest projecte ha quedat demostrat que Vic, a més de ser una ciutat a la mesura humana, és una ciutat amb qualitat humana”, va subratllar.

 

El regidor del barri de Santa Anna, Albert Castells, va mostrar la seva satisfacció pel fet que el Centre Cívic de Santa Anna fos el primer en acollir el projecte: “Estic molt content que s’hagi començat per aquí. Som conscients que el centre cívic necessita ampliar espai de magatzem, però en el fons això és un molt bon senyal, ja que significa que és un espai viu i que traiem el màxim profit de tots els recursos i de forma inclusiva”.

 

El president de Sant Tomàs, Toni Ramírez, va remarcar que aquest era un pas més cap a la inclusió social i per ser partícips de la ciutat i del teixit de barri. Els centres cívics són espais de trobada i entorns de participació i “creiem que aquest és un espai idoni per ser-hi presents i poder interactuar amb la gent del barri”. Aquesta aposta afavoreix la participació d’aquestes persones en un espai comunitari gestionant-ne les activitats i el dia a dia del centre. “Hem assumit les tasques de consergeria en tot l’horari d’obertura del centre, i ha estat un repte assumit des de la il·lusió i també des de la innovació. Des de Sant Tomàs volem agrair la confiança de l’Ajuntament de Vic per apostar per aquesta gestió compartida”, va afegir Ramírez.

 

Un any de treball plasmat en una exposició

 

L’acte de commemoració del primer aniversari de la gestió conjunta de l’equipament va servir també per inaugurar una exposició que recull les experiències viscudes durant aquest període de temps.

 

L’educadora del centre ocupacional, Montse Ropero, va explicar el fil conductor de l’exposició: les experiències i emocions generades pel projecte entre les persones usuàries de Sant Tomàs que hi ha participat. Ropero va detallar que “s’han recollit les emocions, inquietuds i preguntes que ens va despertar aquest projecte abans de començar-lo, però també imatges de les col·laboracions amb les entitats del barri i les valoracions de l’experiència tant d’usuaris com d’entitats”.

 

Finalment, Francesc Domènech, una de les persones ateses per la Fundació va prendre la paraula per agrair formar part del projecte: “Estic molt content perquè sempre he estat sol i aquí he fet molts amics i m’ha anat tot molt bé. És un bon barri”, va explicar.

 

L’acte va acabar amb un refrigeri preparat pels alumnes de la Casa d’Oficis.