Visita guiada a l’espai Vicpuntzero

Prop d’un miler de persones visita el Vicpuntzero en la segona jornada de portes obertes

El nou equipament cultural obrirà definitivament el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, i s’hi oferiran visites els caps de setmana

 

Vicpuntzero, el nou equipament cultural i turístic que explica els 2.000 anys d’història de la ciutat a través de la cultura i del patrimoni, ha rebut prop d’un miler de persones -939 visites- en la segona jornada de portes obertes.

 

La major part de visitants que han visitat el Vicpuntzero, entre el dissabte 27 de març i el dilluns 5 d’abril, són d’Osona i Vic però també hi han acudit visitants del Maresme, la ciutat de Barcelona i d’altres punts de Catalunya.

 

La regidora de Cultura i Turisme, Susagna Roura, qualifica d’èxit l’interès per aquest nou equipament cultural i turístic que obrirà definitivament les seves portes el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi. Roura remarca que el Vicpuntzero mostra l’origen de Vic i anima a descobrir el batec de la ciutat d’una forma segura. A més, posa en valora un patrimoni molt ric que ha de permetre’n gaudir tant a vigatans i vigatanes com a tot al conjunt del país.

 

El públic assistent ha pogut endinsar-se de forma totalment gratuïta pel jaciment arqueològic i per la proposta didàctica i immersiva gràcies al vídeo mapping que relata els 2.000 anys de Vic a la Capella Fonda, pujar al campanar de la Pietat i observar les vistes des del punt més alt del centre històric, o contemplar l’exposició temporal “Sert en flames” que acull la nau central de l’església de la Pietat. A més, se'ls ha obsequiat amb un descompte 2x1 per quan s'obri definitivament l'espai amb visites guiades completes de dissabte i diumenge.

 

Roura exposa que les dues jornades de portes obertes han permès conèixer la percepció de les persones que han visitat el Vicpuntzero i, al mateix temps, aprofundir en la seva visió.

 

Totes les visites guiades s’han fet respectant les mesures sanitàries vigents amb cita prèvia i grups reduïts.

 

Obertura definitiva del Vicpuntzero per Sant Jordi

 

  • El Vicpuntzero obrirà definitivament les seves portes el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, i es faran visites d’una hora i mitja per visitar l’espai que comprèn:

  • La capella fonda de l’església de la Pietat, on es poden apreciar tres èpoques molt clares de la història: la romana, la medieval i la barroca.

  • El vídeo mapping “Vic, un viatge pel temps i l’art”, un audiovisual de 15 minuts que, d’una manera immersiva i artística, fa viatjar per la història de Vic des d’Auso fins a l’actualitat.

  • La nau central de l’església de la Pietat, on en un futur augmentaran les activitats culturals en format d’exposicions i concerts. Actualment es pot contemplar l’exposició temporal “Sert en Flames.

  • El campanar –el punt més alt del centre històric–, far i mirador indiscutible de la ciutat i la Plana de Vic. A banda de contemplar unes vistes panoràmiques també es poden resseguir els principals punts de la ciutat amb l’ajuda d’un codi QR i d’una nova senyalització.

 

“Sert en flames” fins al 20 de juny

 

L’exposició “Sert en flames: Les cendres de la segona decoració de la catedral de Vic”, comissariada per Anna Alcubierre, és una exposició temporal que es pot visitar a la nau central de l’església de la Pietat fins al 20 de juny del 2021, amb motiu del 75è aniversari de la mort de l’artista Josep Maria Sert.

 

El pintor i decorador català va projectar la decoració de la catedral de Vic tres vegades: la primera no es va arribar a acabar mai, la segona la van cremar a principis de la Guerra Civil i la tercera és la que hi veiem actualment.

 

L’exposició “Sert en flames” vol rememorar el drama que va significar la pèrdua de la segona decoració tant per Sert com per la ciutat. Tot el que s’hi exposa és obra original, propietat del MNAC i cedida a la ciutat. Són fragments de teles que estaven al presbiteri de la catedral quan va patir l’incendi. 

 

Alcubierre presenta les obres amb bastides simbolitzant la reconstrucció permanent de l’art. Mirades des de l’eix central, les pintures cremades de primer pla, es veuen rodejades de les pintures restaurades amb els seus colors daurats, grana i sèpia, característics de Josep M. Sert, de manera que fa la impressió que les flames les torna a envoltar.

 

1.217 persones han visitat l’exposició “Sert en flames” aquesta Setmana Santa. Qui encara no les hagi visitat pot fer-ho gratuïtament en aquests horaris:

  • Dijous i divendres de 5 de la tarda a 8 del vespre.

  • Dissabtes de 10 del matí a 2 del migdia i de 5 a 8 del vespre.

  • Diumenges de 10 del matí a 2 del migdia i de 4 a 7 de la tarda.