Imatge gràfica de la iniciativa

Quin ha de ser el model de gestió del servei municipal Teatre Atlàntida i Escola de Música de Vic?

L’Ajuntament de Vic demana l’opinió a la ciutadania respecte quin és el model de gestió més adient: l’actual fundació o un organisme autònom

 L’abril de 2010 es va inaugurar el complex cultural de L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona (CAEO) i l’Escola Municipal de Música i Conservatori de Vic (EMVIC). Després de 6 anys de recorregut amb una gestió a través d’una Fundació, l’Ajuntament de Vic va encarregar a dos professionals externs del sector (Jaume Colomer i Ferran Madico) una anàlisi de la situació i un informe tècnic. En aquests dos informes es detallen els avantatges i inconvenients dels dos models de gestió de L’Atlàntida, que es concreten a través d’un organisme autònom (gestió pública i directa); o bé l’actual que és a partir d’una Fundació sense ànim de lucre (gestió privada i indirecta) que es posen a disposició de la ciutadania i es poden consultar a través del web http://ftp.vic.cat/atlantida/

 

Recordem que d’aquí a un any expirarà la concessió administrativa de l’equipament i, per aquest motiu, es demana l’opinió de la ciutadania i quina és l’opció per la qual es decanta. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament ha programat 5 sessions informatives i obertes a tothom, en les quals els consultors externs exposaran les millores en el model de governança i seguiment que s’haurà de portar a terme sigui quin sigui el model de gestió escollit, i també  els avantatges i els inconvenients dels dos models de gestió proposats. Les sessions informatives seran dilluns vinent, 23 de maig a 2/4 de 8 del vespre a L’Atlàntida de Vic; el dimecres, 25 de maig a 2/4 de 8 del vespre a L’Atlàntida; el dimarts, 31 de maig  a 2/4 de 8 del vespre, al CCVIC Can Pau Raba; el dijous, dia 2 de juny a 2/4 de 8 del vespre, a l’espai ETC; i finalment, el dissabte, 4 de juny a les 12 del migdia, al Casino de Vic.

 

Després d’haver llegit els informes i/o haver assistit a alguna de les presentacions, els assistents podran expressar l’opinió sobre aquesta qüestió en els mateixos punts on es facin les sessions informatives i en dues ubicacions més de la ciutat (Oficina de Turisme de Vic i Oficina municipal del Remei), des del 23 de maig fins al 12 de juny. Cal destacar que per poder expressar l’opinió caldrà fer-ho presencialment, presentant el DNI i estar empadronat al municipi de Vic. Serà, doncs, a través d’aquests espais que la ciutadania podrà dipositar la seva preferència entre les opcions: “Fundació sense ànim de lucre (gestió privada); “Organisme autònom sense ànim de lucre (gestió pública)”; o “no ho sé, no responc”

 

D’altra banda, els treballadors de la Fundació L’Atlàntida també podran expressar la seva opinió tot i tenir la seva residència fora de Vic, ja que són part implicada directament.