Mosquit Tigre

S’activa la campanya informativa per controlar el mosquit tigre a Vic

Per evitar-ne la proliferació cal eliminar els recipients a l’exterior amb aigua acumulada i estancada ja que és on es desenvolupa

 

L’Ajuntament de Vic activa la campanya informativa amb la finalitat d’evitar la propagació del mosquit tigre al municipi i conscienciar dels efectes d’aquesta espècie que poden afectar a la salut pública.

 

A partir d’aquesta època i fins a finals d’octubre, el mosquit pot créixer en qualsevol recipient que contingui aigua acumulada i estancada, ja que pot pondre els ous amb més facilitat en espais petits i estancats. El clima i les hores de llum solar són més factors que condicionen el cicle vital del mosquit.

 

La regidora de Salut Pública, Núria Vergés, destaca la importància de la coresponsabilitat i de la prevenció com a mètode per poder controlar el mosquit tigre.

 

Les principals recomanacions per a la prevenció del mosquit tigre són les següents:

·       Buidar dues vegades la setmana els recipients de l'exterior que puguin acumular aigua: en plats de sota els testos, regadores, piscines de plàstic i plats d’animals domèstics.

·       Buidar dues vegades la setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs i els tolls.

·       Evitar acumulacions d'aigua en zones de drenatge o canals de desguassos.

·       Evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs d'arbres omplint-los de sorra.

·       Eliminar l'aigua dels recipients on trobem larves del mosquit: joguines, cendrers, gerros i galledes.

 

 

Per evitar les picades:

  • Cal evitar l’entrada del mosquit als edificis instal·lant teles mosquiteres que n’impedeixin el pas per finestres, portes i altres obertures.

  • És recomanable portar roba de màniga llarga i pantalons llargs, (millor si són de color clar), així com mitjons.

Per curar les picades cal rentar i desinfectar bé la zona de la picada. El tractament és simptomàtic; en cas que persisteixin les molèsties s’aconsella consultar el metge. Podeu consultar més informació en aquest enllaç.