S’aprova el nou Pla Local de Joventut amb 132 propostes organitzades transversalment en diferents àmbits
El pla construeix unes polítiques de joventut que passen tant per Vicjove com per tots els espais de la ciutat i impliquen a tothom. Una eina prou flexible i permeable al diàleg, al consens i l’assoliment de noves fites
El Pla Local de Joventut 2017-2020 (PLJV) ha estat aprovat per unanimitat al ple d’aquest vespre. El PLJV és un instrument promogut i impulsat per l’Ajuntament de Vic, a través de la regidoria de Joventut, que pretén establir un pla d’acció en matèria de polítiques de joventut per als propers quatre anys, avaluar les accions i les polítiques portades a terme en aquest àmbit durant els darrers anys, donar continuïtat a les que són necessàries i generar-ne de noves.
El regidor de Joventut, Titi Roca, ha manifestat que des d’un primer moment es va veure molt clara la necessitat de repensar el servei amb un nou Pla Local de Joventut que planifiqués totes les polítiques de joventut de la ciutat durant els quatre propers anys. Un instrument que ha de servir per conèixer i endreçar les accions i projectes.
Roca ha exposat que des d’un primer moment la voluntat d’aquest pla és la de crear una eina de ruta i que englobi el que està passant per ajudar a crear unes línies de futur. Per sobre de tot, “ha de ser el pla de tots, tant el d’aquells que sempre participen com els d’aquells que ho fan poc, el pla de les entitats i de l’Administració i per damunt de tot, el pla dels joves de la nostra ciutat”.
Durant la intervenció, el regidor ha explicat que s’ha treballat intensament durant un any per arribar al màxim de joves i professionals, fet que ha derivat en una participació molt alta respecte d’altres ocasions i amb un seguit de propostes que es desenvoluparan de manera participada a través del renovat consell de joves que es convocarà el proper dissabte, 25 de febrer. D’aquesta manera, la participació continuarà.
“El pla de tots”
El Pla planteja 1.532 aportacions i 132 propostes que guiaran les polítiques de jovent a la ciutat en els propers quatre anys àmbits que van des d’educació, treball, habitatge, salut i esports, cultura i lleure o participació i associacionisme, entre d’altres.
El regidor de Joventut s’ha mostrat molt satisfet amb el PLJV conscient que és un projecte ambiciós. Roca ha reconegut que s’entoma sabent que queda molta feina per endavant i espera que tothom remi en la mateixa direcció.
La regidora d’ERC-Som Vic, Maria Balasch, ha agraït la bona disposició mostrada des de la regidoria de Joventut perquè ha estat un debat molt ric i s’ha aconseguit un pla molt transversal.
En la mateixa línia, Sara Blázquez, regidora de Capgirem Vic, ha afirmat que es tracta del millor pla de joventut que ha tingut la ciutat però ha demanat que no es quedi només en el paper i que se segueixi treballant per l’autonomia i la gestió dels joves.
El regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, ha remarcat el caràcter participatiu per a la redacció del Pla.
Arnau Martí, regidor de Vic per a tots, ha posat èmfasi en què es tracta d’un projecte ambiciós i que per primer cop es posen les polítiques de joventut del segle XXI per primer cop a l’Ajuntament. A més, n’ha reconegut l’esforç de diagnòstic per plasmar la realitat juvenil a la ciutat, fet que en garanteix la transversalitat. “Si assolim el 80% d’aquestes propostes podem estar contents i esperonem a que els joves facin seu el pla”, ha reblat.
A/ Moció presentada per l’equip de govern (CiU-Reagrupament i PSC) i Vic per a tots per l’adhesió al manifest “Casa nostra, casa vostra”. La moció s'aprova amb els vots a favor de CiU-RCat, PSC, ERC-Som Vic, Capgirem Vic i Vic per a tots i el vot en contra de PLV.
B/ Moció presentada per ERC-Som Vic per destinar per destinar la recaptació de les multes de les illes de vianants al comerç de proximitat. La moció queda rebutjada amb els vots en contra de CiU, RCat i PSC; a favor d’ERC-Som-Vic i Capgirem Vic; i les abstencions de Vic per a tots i PLV.