S’inicia el procés de participació ciutadana pel Pla de Mobilitat de Vic

La participació ciutadana de la fase de diagnosi del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Vic comença aquest dilluns i té com a objectiu principal recollir les aportacions de la ciutadania per fer una ciutat amb una mobilitat més sostenible, segura, accessible i saludable

Pla de Mobilitat.
Pla de Mobilitat

Avui comença el procés de participació ciutadana pel Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que té l’objectiu de configurar el disseny de la mobilitat de la ciutat de Vic -a peu, en bicicleta, en transport urbà, en vehicles privat, els aparcaments i la distribució urbana de mercaderies- pels propers 6 anys. Amb aquest procés es dona continuïtat a la tasca iniciada el passat mes de febrer per part d’una consultora especialitzada en mobilitat i els tècnics municipals, i que s’allargarà fins el proper 19 d’abril amb la validació d’aquesta diagnosi.

 

El procés d’elaboració del PMUS té dues fases principals: la diagnosi, que servirà per elaborar una radiografia de la mobilitat actual; i el pla d’acció, que determinarà les actuacions a desenvolupar per complir els objectius fixats.

 

La participació ciutadana és cabdal per l’elaboració d’aquest pla i és per això que, tant en la fase de diagnosi com en la de propostes, es preveuen diferents activitats i iniciatives per a fomentar la participació i garantir un document que compti amb la complicitat de la major part dels veïns i veïnes.

 

Foment de la participació ciutadana

 

Es repartiran més de 9.000 díptics informatius a centres escolars, centres cívics i busos urbans i 2.000 qüestionaris de mobilitat per part d’enquestadors professionals i que també estaran disponibles a diferents centres cívics, al bus urbà i d’altres equipaments de la ciutat.

 

Aquestes accions es complementarà amb l’elaboració de qüestionaris durant el Mercat del Ram i el mercat de dimarts, la difusió des de xarxes socials i el web municipal perquè tota la ciutadania que vulgui pugui descarregar-se el qüestionari i participar en aquesta fase de diagnosi.

 

Paral·lelament, el dissabte 7 d’abril la fase participativa es reforçarà amb el ‘Mou-te’, un recorregut obert a la ciutadania per analitzar la mobilitat a la ciutat amb diversos tècnics.

 

Serà el 19 d’abril quan es facin la jornada de retorn d’aquesta diagnosi, elaborada per l’equip tècnic i que inclourà les consideracions recollides en el qüestionari i la jornada ‘Mou-te’, podent debatre les aportacions de la ciutadania amb la diagnosi inicial elaborada per l’equip tècnic.

 

 

 

Taula de Mobilitat

 

40 persones procedents de diferents sectors i entitats van participar a la Taula de Mobilitat, creada l’any passat, com a òrgan consultiu, d’estudi i de debat de diferents aspectos relacionats amb la mobilitat de Vic. Els primers treballs d’aquesta Taula van determinar les 8 línies estratègiques de la mobilitat sostenible que es vol per la ciutat i que serveixen de punt de partida del PMUS. Un treball que va permetre rebre l’obtenció del certificat en matèria de mobilitat.