Sessió de retorn del procés participatiu de l’Eixample Morató de Vic
L’Ajuntament de Vic va explicar al veïnat diferents propostes de millora per la zona
Ahir al vespre al Centre Cívic Can Pau Raba es va portar a terme la sessió de retorn del procés participatiu de l’Eixample Morató que es va fer la passada tardor. Aquesta convocatòria estava adreçada a tota la ciutadania de la zona que va participar en aquest procés. Davant una cinquantena d’assistents i de la mà del regidor de barri, Josep M. Roca i diferents tècnics municipals, es va presentar els resultats quantitatius i qualitatius del procés i les propostes que fa l’Ajuntament en relació als suggeriments fets per la ciutadania.
En aquest apartat es van recollir una vintena de butlletes de suggeriments i 25 consultes presencials o per correu electrònic i que apuntaven en temes de mobilitat; campanya informativa cívica de mobilitat; millores urbanístiques i dinamització comercial del barri.
Propostes de millora
En el transcurs de la sessió, es va informar que en relació a la mobilitat s’instal·larà un radar pedagògic i mobiliari ziga-zaga al carrer Sant Pau; es col·locarà un mirall a la cantonada del carrer Trinquet/Fusina/Sant Fidel i es limitarà la velocitat a tota la zona a 20km/h. D’altra banda, es va aprofitar la convocatòria per informar al veïnat que des d’ahir l’Ajuntament de Vic ha iniciat una campanya informativa sota el lema “MOU-TE COM CAL” a peu de carrer i en la qual s’explica les facilitats dels aparcaments que hi ha la zona; les càrregues i descàrregues; la velocitat i les càmeres de control d’accés.
Pel què fa a les millores urbanístiques, hi ha la previsió de millorar els paviments dels carrers de l’Eixample amb pedra de Centelles i s’instal·larà un enllumenat amb sistema led de llum blanca.
En relació a la dinamització i des de principis d’aquest mandat ja s’ha intensificat les activitats a la plaça dels Màrtirs i aquest “serà un compromís per part de l’Ajuntament”, va afirmar el regidor de barri, Josep M. Roca. En aquest sentit el regidor va informar que la plaça dels Màrtirs va ser escenari de les activitats prèvies del VICCC 2016, així com també acollirà altres accions vinculades a aquesta capitalitat durant aquesta primavera. A nivell de fires la plaça dels Màrtirs és un espai on durant el Mercat del Ram, la Festa Major de Vic, el Mercat de Música Viva, el Mercat Medieval i la Fira de Santa Llúcia hi tenen cabuda. Des de la tasca de l’associació de Veïns també està previst que en el marc de la festa major s’hi facin diferents accions. En aquest àmbit el regidor també va posar de relleu que des del consistori es treballa amb la implantació d’un nou mercat d’artesania alimentària, així com mantenir el mercat d’antiquaris i el de disc de segona mà un dissabte al més cadascun.
Dins l’àmbit de comerç es va informar que hi ha el compromís de reunir-se amb els comerciants per buscar solucions conjuntes i de posar a l’abast del sector totes aquelles iniciatives de dinamització comercial que disposa la ciutat, com els Espais en Transició o el projecte Reempreses de Creacció.
Altres informacions útils de mobilitat
Durant la sessió es va posar èmfasi a algunes de les normatives de les illes de vianants. Així, es va recordar als assistents que en una illa de vianants té prioritat de pas un vianant però això no exclou els vehicles. En aquest sentit es va posar de relleu que el carrer per accedir lliurement a l’Eixample Morató és el C/Sant Pau, lliure de càmeres, i que la plaça dels Màrtirs; el carrer Misericòrdia i darrer tram del carrer Nou és zona blava on es pot estacionar amb una tarifa de 1’40 euros/una hora màxim. D’altra banda, es va recordar que hi ha una zona d’estacionament “taronja” a la zona Josep M. Sert i que l’usuari pot estacionar el vehicle per un període màxim de 4 hores a un preu reduït de 1’50 euros (destacant que la primera hora és gratuïta). Aquesta zona disposa de 159 places d’estacionament rotatiu.
Amb la implantació de les illes de vianant es vol evitar el trànsit de pas (per fer drecera dins la Ciutat) però qualsevol persona que hi visqui o necessiti entrar per realitzar alguna activitat o fer ús d’algun servei ho pot fer perfectament a partir dels accessos temporals. Els comerciants i veïns tenen accessos permanents i estan autoritzat per donar accés temporal (via matricula del vehicle) a qui ells considerin oportú.
D’altra banda també es va recordar que en una illa de vianant hi ha accés obert durant les hores de càrrega i descàrrega (5 a 11 i de 15h a 17h), fora d’aquest horari caldrà disposar d’un accés temporal. Es pot autoritzar un vehicle prèviament a la seva entrada, durant o després, per tant es possible accedir per utilitzar algun servei i/o comerç i ser autoritzat fins a 48h més tard a l’entrada.
Per a més informació clica aquí