Tast de xocolates a la Llotja del Blat

Dins del programa de sensibilització del Consell Local de Cooperació de Vic

Tast de xocolates a la Llotja del Blat.

Ahir dimarts, dia 6 de juliol, es va fer una conferència sobre la Fundació Kab k’uh i un tast de xocolata a la Llotja del Blat, amb l’objectiu de donar a conèixer la producció i elaboració de la xocolata, en el marc del programa de sensibilització que porta a terme el Consell Local de la Cooperació de Vic. L’activitat va aplegar 40 persones.Quim Capdevila és el promotor de la Fundació Kab k’uh i va ser pastisser de Vic i mestre xocolater, reconegut especialment per l’elaboració de mones de Pascua. L’activitat va consistir en un recorregut pels diferents tipus de cacau que hi ha al món i els projectes de desenvolupament que estan portant a terme des de l’entitat per recuperar cacaus més productius que havien estat abandonat. Des de la Fundació recuperen aquestes llavors i les tornen a plantar i així recuperen produccions, s'organitzen en cooperatives i venen el seu cacau. Aquesta tasca l’estant practicant a Cuba, Nicaragua i a altres països. El tast, amb 5 tipus de xocolates, estava organitzat per la regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Vic.