Isaac Gelabert, Anna Erra, Nicanor Coscollola i Jordi Redón

Torna el Lactium amb l'objectiu de convertir-se en la Festa del formatge català

La mostra de formatges catalans se celebrarà al Parc Balmes de Vic el proper 13 i 14 de maig i compta amb la complicitat i implicació del sector artesà del formatge

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha destacat “la voluntat de l’Ajuntament de donar un nou impuls al Lactium, en una nova localització i dotant la mostra amb una identitat pròpia que ajudi a crear un esdeveniment potent del sector formatger i ramader de Catalunya a la ciutat de Vic per convertir-lo en la Festa del formatge català".

Durant el cap de setmana del Lactium, el 13 i el 14 de maig, a més de poder visitar la mostra amb la presència de més de 40 formatgeries artesanes i 150 formatges artesans, es comptarà amb un ampli i potent programa d’activitats com apuntava el seu director, Isaac Gelabert que destacava les novetats d’enguany. “L’Aula del Formatge Bonpreu-Esclat, un espai de divulgació i coneixement de la cultura del formatge; el Txis Corner, on les formatgeries presents a la mostra presentaran novetats, projectes i formatges singulars i en especial el Rock & Txis: 40 tapes amb formatge, una proposta gastro-musical molt engrescadora per a la nit del dissabte 13 de maig, i pel públic familiar una Mostra de Bestiar viu”. A la mostra no hi faltarà el Concurs Lactium d'on n'ha de sortir el millor formatge català Lactium 2017. 

Per la seva banda, Nicanor Coscollola, president d'ACREFA, apuntava “la bona predisposició del sector per participar i col·laborar en la mostra i la importància que aglutini tot el món del sector formatger català” i Jordi Redón, cap de l'Àrea Comercial, Nous Projectes i Assessorament de PRODECA, veia una bona oportunitat en la jornada tècnica de “donar eines al sector formatger per sortir al mercat exterior traspassant les fronteres catalanes donat que el formatge és un producte de qualitat i prescriptor del territori”.

El Lactium, mostra de formatges catalans, està organitzada per l’Ajuntament de Vic i ACREFA (Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà), i compta amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de PRODECA, l’Agrupació de ramaders i formatgers Llet de Cabres Catalanes i l’empresa Bonpreu-Esclat.

 

Tota la programacio del Lactium aquí