Torna el Lactium amb l'objectiu de convertir-se en la Festa del formatge català
La mostra de formatges catalans se celebrarà al Parc Balmes de Vic el proper 13 i 14 de maig i compta amb la complicitat i implicació del sector artesà del formatge
L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha destacat “la voluntat de l’Ajuntament de donar un nou impuls al Lactium, en una nova localització i dotant la mostra amb una identitat pròpia que ajudi a crear un esdeveniment potent del sector formatger i ramader de Catalunya a la ciutat de Vic per convertir-lo en la Festa del formatge català".
Durant el cap de setmana del Lactium, el 13 i el 14 de maig, a més de poder visitar la mostra amb la presència de més de 40 formatgeries artesanes i 150 formatges artesans, es comptarà amb un ampli i potent programa d’activitats com apuntava el seu director, Isaac Gelabert que destacava les novetats d’enguany. “L’Aula del Formatge Bonpreu-Esclat, un espai de divulgació i coneixement de la cultura del formatge; el Txis Corner, on les formatgeries presents a la mostra presentaran novetats, projectes i formatges singulars i en especial el Rock & Txis: 40 tapes amb formatge, una proposta gastro-musical molt engrescadora per a la nit del dissabte 13 de maig, i pel públic familiar una Mostra de Bestiar viu”. A la mostra no hi faltarà el Concurs Lactium d'on n'ha de sortir el millor formatge català Lactium 2017.
El Lactium, mostra de formatges catalans, està organitzada per l’Ajuntament de Vic i ACREFA (Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà), i compta amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de PRODECA, l’Agrupació de ramaders i formatgers Llet de Cabres Catalanes i l’empresa Bonpreu-Esclat.
Tota la programacio del Lactium aquí.