Vic acull amb èxit la festa del formatge català amb un nou format del Lactium
El Reixagó de Formatgeria Reixagó guanyador del guardó "Millor formatge català Lactium 2017"
El dissabte es va inaugurar la 9a edició del Lactium, la mostra de formatges catalans, al Parc Jaume Balmes de Vic. Un inauguració presidida per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, i l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, acompanyades d'altres autoritats.
Després del recorregut per la part expositiva, s’ha realitzat l’acte d’inauguració on la Consellera ha agraït iniciatives com Lactium que "permeten mostrar els nostres formatges, els formatges que es fan al país a partir de la llet que es produeix a les nostres explotacions ramaderes. Uns productes de qualitat i de proximitat, que hem de valorar perquè al darrere hi ha uns professionals arrelats al nostre territori, que generen riquesa al país”. Mentre que Anna Erra destacava “la importància que Vic lideri aquesta mostra de formatges artesans de Catalunya i la voluntat de seguir treballant per convertir la ciutat en un referent del formatge català. A més, ho fa fet des d'un pol d'atracció "a cavall entre el centre i el sud de la ciutat". Per la seva banda Isaac Gelabert, director de Lactium apuntava “la voluntat de convertir el Lactium en la gran cita anual dels formatgers catalans i una mostra de referència del sector ramader I formatger de Catalunya, en definitiva que sigui: La festa del formatge”.