Tret de sortida d’una nova edició de la Universitat d’Estiu de la UVic
L’encomi d’enguany el va rebre la periodista Cristina Gallach
Ahir al vespre l’Ajuntament de Vic va acollir l’acte d’inauguració d’una nova edició de la Universitat d’Estiu de la Universitat de Vic (UVic). L’acte va comptar amb la presència del rector de la UVic, Jordi Montaña; el tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Josep Arimany; l’adjunt per a la Internacionalització i la Formació Continuada de la mateixa UVic, Joan Masnou i el professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació, Xavier Ginesta, encarregat de fer l’encomi que aquest any va rebre la periodista, Cristina Gallach.
Durant les intervencions l’adjunt per a la Internacionalització i la Formació Continuada, Joan Masnou, va fer un repàs de les persones i entitats que han rebut la distinció al llarg de tota la història de la Universitat d’Estiu i que ja formen part de la memòria de l’entitat. Masnou va explicar que a la Universitat d’Estiu hi ha participat més de 15.000 persones i “cada vegada hi ha una major tendència a que s’hi inscriguin persones majors de 30 anys, fet que suposa una demanda més professionalitzada”. Per la seva banda, el rector de la UVic, Jordi Montaña va exposar que amb aquesta iniciativa la universitat s’extén al territori obrint-se a la ciutadania i exercint una vocació de servei.
El tinent d’alcalde i adjunt a alcaldia, Josep Arimany va remarcar la “bona salut que té actualment la Universitat de Vic”. Així ho demostra la quantitat de projectes que s’hi està treballant com és el cas de la facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE); la internacionalització de la UVic amb més de 200 alumnes francesos; l’ampliació de l’acord amb l’escola de negocis EADA; o la mateixa federació entre la Fundació Universitària Bages i la UVic.
En el transcurs de l’acte el rector de la UVic va lliurar l’encomi a la periodista Cristina Gallach que va agrair la distinció rebuda. Gallach, durant la seva intervenció, va destacar el paper de la Unió Europea, sovint qüestionada per alguns dels països membres. La periodista va recordar que la Unió Europea és el grup de països més influents del món i des del seu naixement ha sabut transmetre els valors de pau, tolerància i progrés, entre altres.
Cristina Gallach, llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Gallach té un màster de Relacions Internacionals per la Universitat de Colúmbia de Nova York. És funcionària i portaveu del Consell de la UE. Gallach és una de les 30 persones més influents a Brusel•les. És membre actiu de la xarxa internacional “Women in International Security, (WiiS)” (Dones en la seguretat internacional) i també és membre de la junta directiva del Cercle d’Economia a Barcelona. Del 1996 al 1999 va ser assessora de comunicació i portaveu adjunta del Secretari de l’OTAN, Javier Solana. Del 1992 al 1996 va ser corresponsal europea a Brussel•les i era la responsable de la cobertura informativa de les Institucions Europees.