Tret de sortida del Dijous Llarder a Vic
El cuiners d’Osona Cuina cuinaran 800 quilos de carn de porc durant tot avui.
La rostida de dos porcs -cedits per Osona Porc- oberts en canal han donat el tret de sortida, un any més, al Dijous Llarder a Vic. Cada porc pesa 95 quilos i ha estat engreixat a través d’un procés de producció menys intensiu i de més qualitat. El col•lectiu Osona Cuina va començar a rostir-los aquest dimecres a la tarda en una gran graella situada a l’exterior de la carpa, a la plaça Major, per tal que estiguessin a punt per ser servits aquest migdia, de la mà dels estudiants de l’Escola d’Hostaleria d’Osona. Paral•lelament i durant tot avui, el cuiners cuinaran 600 quilos de carn - botifarra, botifarra negra i d’ou, llom o cansalada -.A les 9.30h hi ha hagut una breu presentació davant dels mitjans de Comunicació. Josep Burgaya, president de l’ImpeVic i segon tinent d’alcalde ha agraït la implicació dels diferents col•lectius i col•laboradors que des fa anys fan possible aquesta festa culinària. “És un bon motiu per reivindicar i promocionar el porc com a producte de qualitat de la nostra comarca i ciutat, així com també la bona gastronomia, sense oblidar la part més lúdica de la festa” ha remarcat.D’altra banda, durant tot el matí a la mateixa carpa, els més menuts han pogut aprendre a elaborar hamburgueses i pilotilles de la mà de diferents professionals del col•lectiu Xarcuters del gust. A més, també s’hi pot veure una exposició de dibuixos dels porquets que han estat pintats pels alumnes de 1r, 2n i 3r de bàsica de les escoles de Vic. Un espectacle infantil “Receptari” a càrrec de la Companyia Teia Moner i l’actuació de la cantautora Joana Serrat són altres activitats programades. Com a novetat, aquest any es lliurarà el premi corresponent a la guanyadora del concurs del cartell del Dijous Llarder que ha estat la dissenyadora Laura Morató, encarregada de crear tot el material de publicitat i màrqueting de la festa. Serà a les 21.00 h a la carpa de la plaça Major. Una hora abans, a les 20.00 h, el Temple Romà acollirà el lliurament de la Llonganissa d’Or -coorganitzada amb l’IGP Llonganissa de Vic- que aquest any rebrà el periodista i presentador del programa El Club de TV3, Albert Om.