Un Dijous Llarder multitudinari i festiu a Vic

Es van servir 1800 menús i 1430 entrepans a la carpa de la plaça Major de Vic

La festa del Dijous Llarder es va tancar ahir amb un èxit rotund de participació en totes les activitats que es van celebrar. Els col·lectiu Osona Cuina va fer net en el multitudinari sopar que van oferir als gairebé 800 comensals que van voler tastar la carn dels dos porcs que es van rostir a les graelles de la plaça, durant tot un dia. A l’hora de dinar la carpa també es va omplir de gom a gom. Els cuiners i el personal de l’Escola d’Hostaleria de Tona no donaven a l’abast per servir i cuinar els gairebé 1000 menús que es van oferir. Igualment el matí també va ser multitudinari, es van servir 400 esmorzars. Durant tot el dia es van consumir 1430 entrepans.A les vuit del vespre, un altre focus d’atenció va ser al Temple Romà de Vic. El lliurament de la llonganissa d’Or, organitzat conjuntament amb IGP llonganissa de Vic va aixecar molta expectació. A la mitja part del tastet de llonganissa que s’hi estava celebrant, Josep Burgaya, president de l’ImpeVic i segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament, atorgava al periodista Albert Om aquest guardó, símbol indiscutible de la festa, davant la presència de Valeri Salgot, president de l’IGP llonganissa de Vic.Albert Om va demostrar a l’auditori les seves dots de comunicador en un discurs ple d’anècdotes divertides sobre la seva professió. Va confessar que li agradava la llonganissa: “pocs coneixen el plaer que significa menjar la coca amb llonganissa” i va qualificar aquest embotit com “el millor suborn possible. És la nostra mordida, quan en regales una és perquè esperes algun favor a canvi”.Acompanyat del president de l’ImpeVic, Josep Burgaya, Albert Om va visitar després la carpa del Dijous Llarder, on el cuiner Nando Jubany del col·lectiu Osona Cuina i col·laborador del seu programa ‘El Club de TV3’, li va explicar com es viu la festa darrera dels fogons.La valoració de la jornada no pot ser més positiva. Burgaya va agrair la implicació dels diferents col·lectius i col·laboradors que des fa anys fan possible aquesta festa culinària. “És un bon motiu per reivindicar i promocionar el porc com a producte de qualitat de la nostra comarca i ciutat, per defensar l’activitat agroramadera i de transformació de la carn, així com també la bona gastronomia, sense oblidar la part més lúdica de la festa”. Una de les novetats d’enguany ha estat el lliurament del premi del concurs del cartell del Dijous Llarder que ha guanyat la dissenyadora Laura Morató. Laura Morató, que ha dissenyat també tota la campanya publicitària, va rebre al Temple Romà de Vic, els 1.000 euros d’aquest premi que ja s’ha tornat a convocar.