Una nova edició d'Àgora Opinió ha reunit els sectors acadèmic, empresarial i social a la capital de la Garrotxa

L'edició ha comptat amb una conferència del Dr. Bonaventura Clotet per parlar "d'Empresa i Recerca Biomèdica. Experiència d'èxit per compartir"

 .

 Avui ha tingut lloc al restaurant La Deu d’Olot una nova edició d’Àgora d’Opinió, que ha comptat amb la presència del Dr. Bonaventura Clotet per parlar d”Empresa i Recerca Biomèdica. Experiència d’Èxit per compartir”. L’acte ha estat presidit l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, i el Dr. Josep Arimany, president de Creacció.


Àgora d’Opinió, que arriba a la setena edició, és un dinar-debat que agrupa l’emprenedoria i l’empresa, la universitat i l’administració i que és impulsat per Creacció, l’agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement, amb la col•laboració de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), el Consell Empresarial d’Osona, la delegació d’Osona de la Cambra de Comerç, el 9 Nou i el Casino de Vic.


L’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, ha inaugurat la jornada agraït les sinergies creades entre UVic-UCC i Olot, que permeten fer actes conjunts com el d’Àgora opinió. Segons Corominas, Olot té moltes oportunitats lligades a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, una institució oberta a Catalunya i atenta a les necessitats del territori. Per la seva banda, Josep Arimany, president de Creacció, ha agraït la col•laboració del Dr. Clotet a l’Àgora d’opinió i en els projectes de la UVic-UCC. S’ha postulat en la defensa de l’eix Manresa-Vic-Olot com a eix de gran potencial econòmic i universitari, dient que “Olot i Vic tenim molts vincles i lligams”.


La conferència del Dr. Bonaventura Clotet s’ha basat principalment en la recerca i en la sida, malaltia que “afecta a 35 milions de persones i cada any se n'infecten 2 milions”. Segons el ponent, el tractament de la sida sol costar uns 7.500 euros l'any, però pot baixar el cost amb medicaments genèrics. “Gràcies a aquests tractaments s’ha aconseguit que una persona infectada tingui l’esperança de vida igual que una que no s’infecti”. Clotet ha remarcat que "ajudant el talent del món, ajudarem a canviar el món". Pel que fa el finançament, ha dit que “el fundraising és una bona eina per a la recerca, però cal millorar la llei de mecenatge”. Per altra banda, Clotet ha confirmat que la 2a Nit per la Recerca es farà al Bages el 29 de maig de 2015 i l’edició de l’any 2016 tindrà lloc a Olot. Finalment i en el marc del debat de ben dinat, el ponent ha afirmat que la futura facultat de medicina de la UVic-UCC, que és també un dels seus objectius, pot esdevenir una de les millors per la seva capacitat d’elasticitat.


El Dr. Clotet és llicenciat en Medicina per la UAB i doctorat el 1981 per les seves investigacions sobre marcadors pronòstics per a malalties del teixit connectiu. És cap de la Unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol a Badalona, director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, i codirector del Programa HIVACAT de Recerca de la Vacuna de la Sida. És professor associat de la UAB i dirigeix el Màster Universitari Oficial en Patogènesi i Tractament de la Sida. És catedràtic de Sida i Malalties Relacionades a la UVic-UCC des de 2013. Ha obtingut diversos reconeixements com el premi a la Trajectòria Científica als Hospitals de l’ICS (2010), medalla al mèrit Sanitari Josep Trueta (2012), Doctor Honoris Causa per la Universitat Carol Davila, medalla d’honor de l’Institut Medicofarmacèutic de Catalunya, premi a l’excel•lència professional del COMB (2013) i premi Freedom Barcelona a la Concòrdia i als Drets Humans (2014).