Una producció simfònica-coral amb Josep Ramon Olivé com a baríton solista i més de dos-cents músics i cantants

Oda a Verdaguer és un cant èpic a Catalunya creat i dirigit per Salvador Brotons

Oda a Verdaguer.
Oda a Verdaguer

 

Aquest diumenge, 1 de maig, L'Atlàntida finalitza els actes de celebració del dotzè aniversari de l'equipament amb la reestrena d'Oda a Verdaguer a la sala Ramon Montanyà, una obra encarregada per l'Ajuntament de Vic que es va estrenar el 2002. La reestrena també coincideix amb els 120 anys de la mort de Jacint Verdaguer. Per aquest motiu, una hora abans del concert, Francesc Cortès, doctor en musicologia, i Carme Torrents Buxó, historiadora d'art i museòloga, oferiran una xerrada divulgativa sobre el poeta com a font d'inspiració musical. 

 

Oda a Verdaguer és un cant èpic a Catalunya creat i dirigit per Salvador Brotons i interpretat per Josep-Ramon Olivé com a baríton solista i més de dos-cents músics i cantants participants: Coral Càrmina, Coral Canigó, Cors del Conservatori de Vic i Orquestra de Cambra de Vic. El programa es completarà amb la interpretació de la Setena simfonia de Beethoven. 

 

Amb aquest concert, L'Atlàntida finalitza els diferents actes de celebració de l'aniversari de L'Atlàntida en el qual s'ha volgut destacar el valor patrimonial de la llengua catalana amb l’estrena de Terra Baixa d'Àngel Guimerà (l'espectacle creat en el programa televisiu El llop) el passat 24 d'abril, l'estrena d'una nova píndola audiovisual a la Sala 4 - L'Atlàntida digital a càrrec de Lluís Soler recitant el poema Algú que ve de lluny de Joan Vinyoli i la reestrena de l'Oda a Verdaguer amb poemes de Jacint Verdaguer i música de Salvador Brotons.          

 

 

Per escoltar un fragment de l'enregistrament de l'Oda a Verdaguer realitzat el 2002, feu clic aquí. 

Per visualitzar la píndola audiovisual a càrrec de Lluís Soler recitant el poema Algú que ve de lluny de Joan Vinyoli, feu clic aquí

Per descarregar-vos el programa de mà de l'Oda a Verdaguer, feu clic aquí.