Una quinzena d’entitats religioses obren les portes dels centres de culte a Vic per segona vegada

Tindrà lloc el 16 i 17 de novembre i el 23 i 24 de novembre i durant s’oferiran activitats vinculades amb cadascuna de les confessions religioses

Portes obertes als centres de culte el novembre de 2017.
Portes obertes als centres de culte el novembre de 2017

 Les comunitats religioses de Vic tornen a obrir per segon cop les portes dels seus centres de culte i  hi oferiran alguna activitat. Entre d’altres, hi haurà mostres de la pregària habitual, tastets de música i dansa i visites guiades al centre que podeu consultar aquí

La ciutat de Vic compta amb la presència de prop de quaranta centres de culte de confessions ben diverses: comunitats musulmanes, comunitat budista, comunitat sikh i comunitats de tradició cristiana, des de la catòlica fins a un ampli ventall de comunitats de doctrina diversa tal com les Assemblees de Germans, l’Església Adventista del Setè Dia, l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies i els Testimonis Cristians de Jehovà.

El regidor de Ciutadania, Josep-Ramon Soldevila, exposa que el primer cap de setmana s’oferiran jornades de portes obertes a set centres de culte. Les activitats continuaran la setmana vinent amb la projecció de dues pel·lícules en el marc de la XVI Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, una pregària interreligiosa i la cloenda de les portes obertes, el 23 i 24 de novembre, amb l’obertura de vuit centres de culte més.
 
 

Acostament a la diversitat religiosa

És la segona vegada que l’Ajuntament organitza aquestes jornades amb l’objectiu d’acostar la ciutadania a la diversitat religiosa de la ciutat. Durant la sessió inaugural que va tenir lloc el passat dimarts, 12 de novembre, el regidor Soldevila va remarcar la voluntat de continuar treballant colze a colze amb les comunitats religioses locals per fomentat el coneixement de la diversitat. En aquest sentit, Josep-Ramon Soldevila va expressar que “activitats com les portes obertes als centres de culte aporten la llum que permet aparcar la por i el recel entre els veïns i veïnes”.

Les jornades tenen caràcter biennal i s’alternen amb activitats de sensibilització i de difusió de la diversitat religiosa en el marc del programa ‘Confessions religioses en diàleg’.

 

En la inauguració de les jornades, Míriam Hatibi, consultora de comunicació i activista, va agrair el compromís del consistori amb la diversitat religiosa, un compromís que va més enllà del temps ja que la celebració any rere any d’activitats entorn aquesta temàtica amb la complicitat de les organitzacions, entitats i comunitats que hi participen, són un clar exemple de la voluntat de treballar per “garantir la cohesió social de la ciutat”. 

Francesc-Xavier Marín, Josep-Ramon Soldevila i Míriam Hatibi