Vic acull una nova edició del Festival de Música Religiosa

Jordi Savall, el Cor Infantil Amics de la Unió, Quartet Col·lectiu Brossa, The Gourmets Vocal Quartet, entre d'altres, són algunes de les propostes que ens acompanyaran en aquesta edició.

Un moment de la presentació de la nova edició del Festival de Música Religiosa de Vic.
Un moment de la presentació de la nova edició del Festival de Música Religiosa de Vic

Aquesta setmana s’ha presentat l’XI Festival BBVA de Música Religiosa de Vic, una de les cites musicals amb més història i rellevància d'aquesta ciutat, que enguany, pretén consolidar-se com a centre de referència artístic al voltant del fet religiós o espiritual. Un festival que s'inicia aquest dissabte 28 de març i que fins el 31 de maig oferirà més de 10 concerts.

 

Entre les diferents propostes musicals d'aquesta edició, destaca especialment la presentació de la nova versió del Dixit Dominus de Vivaldi, Händel i Mozart a càrrec de Jordi Savall que, després de l'estrena de Vic, es repetirà a Barcelona i París. També ens acompanyaran altres formacions del nostre país, com és el cas del reconegut i premiat Cor Infantil Amics de la Unió que, acompanyat del quartet de corda Arcattia, ens oferirà una de les obres més destacades del repertori religiós, l’Stabat Mater de Pergolesi. El quartet vocal The Gourmets Vocal Quartet és també una altra formació que s’està convertint en un referent en el seu gènere, amb un repertori que combina el gospel i el soul. Aquesta voluntat d’eixamplar els llindars del que representa la música religiosa, es posa una vegada més de manifest amb un viatge per la música klezmer, la música popular jueva, a càrrec d’un quartet amb instruments característics d’aquest gènere, amb el col·lectiu Brossa.

 

Com és habitual, el Festival BBVA de Música Religiosa de Vic no deixa de banda les propostes locals, que aquesta vegada es veuran representades per una proposta original: la missa cantada, una tradició perduda que recuperem amb l’Orfeó Vigatà, i amb una altra de les obres indispensables del repertori religiós, el Gloria de Vivaldi, en un esdeveniment que servirà per celebrar el cinquè aniversari de L’Atlàntida i que aplegarà per primera vegada en un mateix escenari les millors corals d’Osona i el Ripollès. No faltaran tampoc la Fanfàrria de Rams, a la plaça Bisbe Oliba, i Peces de Museu, el tradicional concert itinerant dins el Museu Episcopal de Vic.

 

Una altra característica destacable d’aquesta onzena edició és que el festival eixampla les seves fronteres i, en aquesta ocasió, portarà concerts més enllà de Vic; a Olot i a Ripoll. Aquesta extensió en el territori, juntament amb un programa atractiu i de qualitat, no fa res més que acabar de consolidar el Festival BBVA de Música Religiosa de Vic com un dels referents importants en el panorama musical i cultural del nostre país.

 

El Festival BBVA de Música Religiosa de Vic és una iniciativa de la comissió de Cultura de la Pietat, que actualment incorpora la Fundació L’Atlàntida, els ajuntaments de Vic, Olot i Ripoll, i la implicació un any més del BBVA i la Fundació Antiga Caixa Manlleu