Vic aprova inicialment el Pla de Mobilitat Urbana ( PMU )

L’Ajuntament de Vic va celebrar el passat dilluns el Ple Municipal ordinari d’aquest mes de desembre amb diversos punts a l’ordre del dia i 5 mocions.

 Un dels punts d’interès de l’ordre del dia va ser l’aprovació inicial del Pla de Mobilitat Urbana ( PMU ). Es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU i ERC) amb les abstencions de PxC, PSC, CUP, ICV-EUiA i el vot en contra de SI

El regidor, Josep Rafus va exposar que “soc conscient que no s’ha tingut massa temps per poder revisar a fons el Pla ja que son cap a 400 pàgines, però que es un estudi fet a consciència”. Tot i així va proposar de marcar un dia perquè el tècnics puguin explicar be el projecte i sotmetre el Pla de Mobilitat Urbana a informació pública durant un termini de 45 dies, a partir de la data de l’anunci de la publicació, es per això que va demanar-ne l’aprovació.

La majoria de grups van coincidir en que veien molt be aquest pla, que era necessari per a la ciutat, però que necessitaven mes dies per a poder-lo valorar més profundament.

La resta de punts de l’ordre del dia van ser:

 Es va donar compte de la modificació de la delegació especial a favor de la regidora Anna Erra en relació amb la comunicació, publicitat i informació.

En el segon punt es va aprovar el conveni amb el Consell Comarcal d’Osona pel Desenvolupament del BANC D'AJUDES TÈCNIQUES D'OSONA 2011-2015

Es va aprovar la continuïtat de la vigència de l’actual PLA LOCAL DE POLÍTIQUES DE DONES – VIC 2009-2012

El conveni de col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat i el Consell Comarcal d’Osona per a la gestió de l’Arxiu Comarcal d’Osona també es va aprovar.

Un altre punt va ser aprovar la Bonificació de llicència d’obres a l’Agrupació d’Associacions de la defensa Forestal d’Osona, SI no hi va donar suport.

 Així com també la bonificació de la Llicència d’Obres al Consorci Hospitalari de Vic, SI no hi va donar suport.

L’Expedient de modificació i suplement de crèdits del pressupost de 2013, es va aprovar, la CUP es va abstenir.

La modificació del catàleg de llocs de treball de l’Ajuntament de Vic per l’any 2013.

Es va aprovar amb l’abstenció de la CUP, l’expedient per a l’alienació de sis entitats registrals de titularitat municipal que formen part de l’immoble conegut com a casa Moreta,

La resolució de mutu acord de la concessió de l’ús privatiu de la via pública, per a la instal·lació i el manteniment de mobiliari urbà publicitari i d’informació municipal, conegut com els Mupis, també es va aprovar

Per altra banda, el Ple va debatre 5 mocions:

MOCIÓ PRESENTADA PER PXC PER CREAR UN REGISTRE D'HABITATGES COMPARTITS, rebutjada

MOCIÓ PRESENTADA PER PXC PER INSTAR LA GENERALITAT DE CATALUNYA A POSAR EN MARXA EL PLA D'ACTUACIÓ PER A LA MILLORA DE LA QUALITAT DE L'AIRE, HORITZÓ 2015, QUE HAVIA D'ENTRAR EN VIGOR L'ANY 2011, rebutjada

MOCIÓ PRESENTADA PER LA CUP PER L'ERADICACIÓ DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE, rebutjada

MOCIÓ PRESENTADA PER ICV-EUIA SOBRE L'INCREMENT DE LA POBRESA ENERGÈTICA I PER TAL DE GARANTIR L'ACCÉS ALS CONSUMS ENERGÈTICS MÍNIMS VITALS A LA CIUTADANIA, aprovada amb el vot favorable de tots els grups

La moció que va ser entrada d’urgència i que presenta EL GRUP MUNICIPAL DE SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA A L’AJUNTAMENT DE VIC DEMANANT DATA I PREGUNTA PER EL REFERÈNDUM I SUPORT A LA INICIATIVA " REFERÈNDUM SI O SI “ va ser aprovada amb unes petites esmenes per a tots els grups excepte els 5 regidors de PxC que hi van votar en contra.

El document recorda a la Generalitat que s’ha de fer pública la pregunta del referèndum abans d’acabar l’any 2013 i l’insta a que la pregunta sigui “ clara, unívoca i binària “. També es dona suport a la concentració convocada pels impulsors de la iniciativa “ referèndum sí o sí “, el proper 15 de desembre.

El text inicial presentat per Si es va retocar un xic, per facilitar la incorporació de tots els partits.

Així, el primer punt de la moció, en principi, “instava” el Govern de la Generalitat a fer pública la pregunta del referèndum abans del 2013. CiU va matisar que aquesta proposta ja l’havia assolida plenament el president Artur Mas, per tant, va demanar que la paraula “instar” es canviés per “recordar”, la qual cosa va acceptar el regidor de SI. També es va incloure un petit matís proposat pel PSC en el segon punt, sobre la pregunta, on es diu que no hi ha d’haver errors d’interpretació al fet “que Catalunya esdevingui un estat independent”. A instàncies dels socialistes, i ja que es reclama una pregunta binària, es va posar l’afegitó “o no” al text, que finalment va quedar així: “que Catalunya esdevingui un estat independent o no”.

 

Tots els partits que van votar a favor de la moció van estar d’acord amb el fons del document, tot i que amb matisos. CiU, ERC i la CUP, a més de SI, van mostrar el seu suport incondicional a la proposta, en la línia marcada pels seus partits en l’àmbit nacional. “Clar i català.

 

Volem votar d’una vegada”, va dir el Regidor Joan López. Per la seva banda el regidor de la CUP, Marc Barnolas, també es va expressar d'una manera semblant:  “Si no es fa una pregunta clara seria un frau al poble català”. Anna Erra (CiU), va felicitar SI per la moció però també li va recriminar que no hagués estat “més generós” i hagués convidat a altres partits a presentar-la conjuntament.

El PSC i ICV-EUiA van reconèixer que tenien  “dubtes” en el contingut de la moció, en punts com el contingut de la pregunta, o fins i tot en donar suport a una concentració que clarament aposta per la independència. Tot i això, van decidir donar-hi suport.

 

Per la seva banda, el portaveu de PxC, Josep Anglada, va qualificar la proposta de “brindis al sol”. Anglada va anar més enllà i va titllar el referèndum de “presa de pèl" al poble català. “Tothom sap que no hi haurà cap referèndum”, va argumentar.

Desprès va ser el torn de la preguntes i el ple va acabar als voltants de les 10 de la nit.

Foto: osona.com