Anna Erra i Titi Roca en l’acte d’inauguració

Vic augmenta els tallers d’activitat física de la gent gran

La conferència “Vicus, la nostra ciutat” de l’alcaldessa Anna Erra i l’actuació musical a càrrec d’alumnes de l’Escola de Música de Vic van marcar l’inici del curs 2021-2022 del curs d’activitat física de la gent gran

 

La sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic va acollir ahir la inauguració del curs d’activitat física de la gent gran. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va ser l’encarregada de pronunciar la conferència inaugural “Vicus, la nostra ciutat”, que va precedir una cloenda musical per part de dues alumnes de l’Escola de Música.

 

 

Erra va destacar la importància de la pràctica de l’esport a totes les edats i la il·lusió de poder recuperar la presencialitat de l’activitat física per la gent gran. Unes activitats que refermen l’aposta per una ciutat saludable i activa, també per la gent gran”. “Fer esport és clau per un envelliment actiu i prevenir problemes de salut”, va afegir.

 

 

El regidor d’Esports, Titi Roca, va ressaltar el treball per una ciutat activat i dinàmica i va mostrar-se satisfet de comptar amb més de 300 persones grans, repartides en 19 grups, que fan activitat física gràcies a l’Ajuntament. Roca va anunciar que enguany s’ampliaran les classes amb dos grups després de l’èxit del “Vicactiva’t a casa”, el programa de tele promogut per l’Ajuntament que durant la pandèmia va ajudar a fer activitat física a casa.

 

 

“Us animo a seguir fent esport perquè sou l’exemple a seguir per joves i infants que s’emmirallen en els seus avis i àvies a l’hora de seguir hàbits saludables”, va afegir el regidor d’Esports.

 

 

Vicus, la nostra ciutat

 

En la conferència de l’alcaldessa es va desgranar la història de la ciutat des dels seus orígens romans fins a l’actualitat viatjant en el temps a través dels carrers, monuments i història que van donar a conèixer el creixement de la ciutat, dins i fora de la muralla.

 

 

Anna Erra va explicar els orígens de la ciutat des del Temple Romà, situat en un turó i des d’on els romans controlaven la ciutat; passant pel creixement de la plaça Major amb l’arribada dels nobles, que van començar a construir els balcons per controlar què passava; l’arribada del tren a la ciutat, que va provocar un gir en el creixement de la ciutat; fins a l’era actual amb l’arribada de la que serà la Biblioteca Pilarín Bayés.