Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016 escalfa motors

S’organitzen diferents activitats durant la tardor al centre i sud de la ciutat

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura i el coordinador de VICCC 2016, Marc Comas.
La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura i el coordinador de VICCC 2016, Marc Comas

  

Avui al matí s’ha presentat “PreVICCC” , un conjunt d’accions que es portaran a terme al llarg dels propers 6 caps de setmana a la ciutat de Vic amb l’objectiu de difondre a la ciutadania que l’any vinent, Vic esdevé Capital de la Cultura Catalana. Així, “amb l’horitzó posat el 16 de gener de 2016, data on es donarà el tret de sortida de tota la programació cultural, l’Ajuntament de Vic té la voluntat d’anar escalfant motors”, així ho ha afirmat la regidora de Cultura, Susagna Roura.

 

Amb la posada en escena d’una “C” formada amb bales de palla, la plaça dels Màrtirs acollirà al llarg dels propers tres dissabtes (17, 24 i 31 d’octubre) microespectacles (poca durada) amb diferents disciplines artístiques que aniran passant a l’interior de l’espai de la “C” i a l’exterior.

 

Accions a la plaça dels Màrtirs:

 

Així, aquest dissabte, dia 17 d’octubre arrencarà aquesta programació amb música i escena a la part interior de la “C”. A les 11 del matí es podrà escoltar una actuació de Guillem Roma i a 2/4 de 12 serà el torn de Coloma Bertran & Quim Abramo duo; i tot seguit, a les 12.00 del migdia i a 2/4 d’1 repetiran la mateixa actuació. A l’exterior de l’escenografia hi tindrà lloc la Fira del Disc.  A la tarda,  a les 5, es podrà veure un espectacle dels Titelles Naip a la part interior i a l’exterior de l’escenografia, a les 6 de la tarda, es podrà veure l’estrena d’una coreografia de la companyia de dansa Km 0.

 

El següent dissabte, el 24 d’octubre, es destina a la foto i traç. En aquest sentit a la part exterior de la “C” hi haurà una mostra de fotografies i retrats de la gent del barri i a l’interior es muntarà un estudi fotogràfic on tothom podrà fer de model. A les 5 de la tarda es programa una acció graffitera i un taller infantil de disseny de graffitis a partir de retallables adreçat al públic infantil.

 

Finalment, el dia 31 d’octubre, es destinarà a les lletres i a l’escultura. En aquest sentit, a partir de les 11 del matí i a l’interior de la “C” es podran escoltar contes amb Anna Obiols i en Subi. A l’exterior de l’escenografia pròpia hi haurà una acció de “bookcrossing” de poesia osonenca. A la tarda, es construirà una escultura en directe a càrrec de l’artista osonenc, Arèvalo, i a l’interior de la Ces farà un taller de fang.

 

Accions a la plaça de la Noguera:

 

Amb la mateixa filosofia i esperit l’escenografia de Vic, Capital de la Cultura Catalana oferirà noves accions culturals a la plaça de la Noguera (situat a l’encreuament entre el passeig de la Generalitat i c. Bisbe Strauch). D’aquesta manera el 15 de novembre es destina a música i escena: a les 11 del matí es comptarà amb una actuació musical a càrrec de l’Escola de Música i Conservatori de Vic; a 2/4 de 12 del migdia un concert de Guillem Roma; a les 12 del migdia un espectacle de Titelles Naip; a ¾ d’1 del migdia Guillem Roma i, finalment a 2/4 de 2 una actuació de teatre de la companyia Low Cost.

 

El dissabte, dia 22 de novembre es programen accions amb foto i traç, i en aquest cas molt vinculades al barri del Remei. A partir de les 11 del matí es podrà veure una mostra fotogràfica de retrats del barri. Paral·lelament es programarà una acció grafittera i un taller de retallables.

 

Finalment, aquesta prèvia de Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016 es tancarà el dissabte, dia 29 d’octubre dedicat a les lletres i a les formes i on s’hi podrà escoltar de nou contes amb Anna Obiols i en Subi i un taller de fang a la part interior de la “C” i una acció de “bookcrossing” i la construcció d’una escultura a càrrec de l’artista, Arèvalo.

 

Posada en escena singular i amb càrrega significativa

 

Totes aquestes petites accions culturals es programen en una posada en escena singular. Una “C” formada per bales de palla que estan subjectes a partir de canyes que acaben amb una “V” de Vic. La construcció de la “C” té una significació, ja que la “C” remet a paraules clau com “Capital”, “Cultura”, “Catalana”, “Comarca” o fins i tot “Catalunya”. Així ho ha explicat el coordinador de Vic, Capital de la Cultura Catalana, Marc Comas. Comas ha avançat que la programació complerta es donarà a conèixer aquest desembre.