Vic comença el procés participatiu per definir el nou Pla Local d’Habitatge 2023-2028
El procés participatiu estarà obert fins al mes de setembre a través de la web de participació ciutadana i als Centres Cívics de Vic
Vic comença el procés participatiu del nou Pla Local d'Habitatge amb el qual es pretén definir les propostes a desenvolupar, els objectius, estratègies i actuacions concretes per donar resposta a totes les problemàtiques derivades de l’habitatge i a les necessitats detectades per al període 2023-2028.
El procés participatiu, que s'ha iniciat aquest mes de juny, estarà obert fins al mes de setembre i es desenvoluparà a través d'una enquesta ciutadana, que es pot respondre a través de la web de Participació Ciutadana o presencialment a tots els Centres Cívics de la ciutat.
L'enquesta és una eina de participació oberta als equips tècnics i polítics i a les entitats i agents que treballen en l'àmbit de l'habitatge, a més de la ciutadania en general. Tal com va explicar la regidora d'Habitatge, Fabiana Palmero, la participació ciutadana és clau per entendre les preocupacions, interessos i necessitats de la ciutadania i la ciutat de Vic. "Volem saber les principals problemàtiques i quines actuacions són prioritàries per la ciutadania", remarcava la regidora.
Procés participatiu
Actualment, el pla es troba en la fase d'anàlisi de la situació de l'habitatge al municipi, que serà la base per construir una diagnosi. Aquesta fase aborda temes clau per entendre quines polítiques d'habitatge són necessàries per a la ciutat: Les necessitats de la gent, la situació del parc d'habitatge i el mercat, el planejament urbanístic i els recursos i iniciatives existents.
Tal com explica Ània Pluma, representant de la Diputació de Barcelona, el Pla Local d'Habitatge té diverses fases i ara és un moment clau per entendre la situació de la ciutat, un cop entrem en la redacció el Pla agafarà forma per poder ser aplicat.
Amb els resultats del procés participatiu s'organitzaran tallers de treball oberts a la ciutadania i entitats per treballar la diagnosi de forma compartida i per debatre i prioritzar les propostes d'actuació, "amb l'objectiu d'aconseguir el màxim consens entre els agents polítics i socials de la ciutat", ha destacat la regidora.
En aquest sentit, Paula Martí, de la Cooperativa Cel Obert, destaca que tots els agents socials i polítics són claus per entendre la situació actual i poder definir les estratègies pensant en la ciutat i la ciutadania.
El projecte s'està elaborant des de l'Oficina Local d'Habitatge amb el suport de la Diputació de Barcelona, i la cooperativa Cel Obert encarregada de la redacció del Pla.